• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Jól éreztük magunkat Egerben

Felemásra sikerült az Eger Rallye a CREDOBUS - LPWMSport versenyzői számára, hiszen mit sem ér a jó széria, ha a technika nem akarja, hogy végre minden tökéletesen összeálljon.

 

A pénteki gépátvétellel és a Dobó téri rajtceremóniával vette kezdetét az Országos Rallye Bajnokság. A versenysorozat kezdő futamán, a CREDOBUS Eger Rallye-n a CREDOBUS - LPWMSport csapata négy versenyzőpárost állított csatasorba. Nagyszerűen kezdődött számukra a verseny, hiszen a Lovász Pál - Kürti Tamás - Hyundai i20 R5 trió a hetes rajtszám bűvöletében hetedik időt autózott az első szakaszon, a szombati napon végig az első tízben autóztak.

„Azt hiszem, hogy jól kezdtünk, egy hetedik időt futottunk elsőre. Izgalmas volt a szombat, hiszen a hatodik helytől fölfelé fél percen belül voltunk egymáshoz képest. A szoros küzdelemben ment az adok-kapok, jót meccseltünk. Vasárnapra összeszedtem valami betegséget, nem volt meg a kellő koncentrációm, így nem tudtunk a többiekkel menni” - mondta Pál a verseny után.

A hideg idő sok párosnak feladta a leckét, hogy hogyan válasszon gumit, így volt ez Pálékkal is. Amelyik szakaszon jól érezték magukat, az rövid volt, amin pedig tudtak volna jót autózni, az nagyon felhordásossá vált. Tovább nehezítette a helyzetüket, hogy Pál vasárnapra megfázott. Ez végképp megpecsételte a verseny sorsát, hiszen egy ennyire szoros mezőnyben mindennél fontosabb, hogy a versenyzők száz százalékosan tudjanak koncentrálni.

Végül az Országos Rallye Bajnokság 12. helyén végeztek, ezt az eredményt szeretnék majd fényesebbé csiszolni a bajnokság következő futamán, Miskolcon.

A Tábori Ákos - Bartha Nándor - Mitsubishi Lancer EVO IX trió bíztató eredményekkel kezdte a szombati napot, ám egy kuplung hiba kis híján meghiúsította a terveiket. Szerencsére a szervizcsapat orvosolta a problémát, és ez nagy lökést adott Ákoséknak, olyannyira, hogy közel jártak a szakaszgyőzelemhez. Végül a hármas kategória 4. helyét szerezték meg, ami a technikai problémát figyelembe véve kiváló eredmény.

A csapat két autót indított a Peugeot Sport Rallye Cup Hungary első versenyén, ahol a tavalyi Rallye2-es bajnok páros megmutatta, miért is tartja őket mindenki a kategória abszolút esélyeseinek. Remek kezdéssel ott is voltak az élen, a 10. gyorsasági szakaszig rajtuk kívül senki nem nyert szakaszt. Ekkor azonban egy rosszul felmért féktáv miatt elütöttek egy lassítót és olyan mértékben sérült a vízhűtőjük, hogy sajnos nem tudták befejezni a napot. Az viszont nagyon bíztató, hogy ilyen sokáig a mezőny élén tudtak autózni.

A másik Peugeot-s páros, a Riskó Dániel - Adorján Szabolcs duó óvatosabban kezdett. A kategória 5. helyéről indultak el felfelé, és vasárnapra már másodikok is voltak, de végül egy technikai hiba őket is kiejtette a küzdelemből.

Az ORB második versenyére, a Miskolc Rallye-ra a teljes csapat készül, ám előtte Pálék újra Ausztria felé veszik az irányt. Április első hetében a Mitropa Kupa második állomásán, az Lavanttal Rallye-n vesznek részt.  

Partnereink: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, Bus Center Kft., Skuba Kft. Geri Ügyvédi Iroda, diesel DR, Hunnoid, KF Minibus

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top