• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kategóriagyőzelem az első futamon!

Nem kellett sokat várnia a Rally Café Racing csapatának, hogy megszerezze az első győzelmét, ugyanis Szauer Gergő Rácz Lászlóval az oldalán, magabiztosan megnyerte a 3-as kategória küzdelmeit a szezonnyitó Eger Rallye-n. A csapat ORC-s párosa, Maricsek Miklós és Bán Viktor viszont nem járt sikerrel, mert az ötödik szakaszon búcsúzni kényszerültek egy váltóhiba miatt.

 

Szauer Gergő és Rácz László az Eger Rallye első napján magabiztosan vezették a 3-as kategóriát, az összes szakaszt megnyerték a csoportjukban és az abszolút értékelésben is került a nevük mellé egy 7. és egy 9. idő is.

„A cél az volt, hogy a saját határaimhoz minél közelebb kerüljek és kiautózzam azt, amit a Mitsubishi tud. Úgy mentünk, ahogy jónak éreztük, persze igyekeztünk minél gyorsabbak lenni. Aztán az első kör után még egy picit finomítattunk az autón amitől, még kezesebb lett. A változtatások után tudtunk gyorsulni egy kicsit, így az első nap második fele már olyan volt, amire azt mondom, hogy jól éreztem magam a Mitsubishiben és tudtunk egy jó húzósat autózni, olyat, amit elvárnék magunktól.

A második nap már az ORC-s Mitsubishikre figyelt a Rally Café Racing párosa, de az utolsó körre elgyengült a Lancer erőforrása, így csak arra koncentráltak, biztonságban célba érjenek és megszerezzék a maguk és a csapat első ORB kategória győzelmét.

„Szenzációs volt a verseny, nagyon tetszett! A végére egy kicsit elfogyott a Mitsubishi, de elnézzük neki, mert elég komolyan ütöttük, vágtuk, két napon keresztül. Ez egy teljesen új autó, a nulláról lett felépítve, ahhoz képest le a kalappal előtte, mert üzembiztos volt végig, egy generátorcsért leszámítva egy pisszenése sem volt. A verseny végére, az utolsó körben már nem volt ereje, nagyon gyenge volt, de behozott a célba, úgyhogy csók a szerviznek. Annak is nagyon örülök, hogy az N csoportot meg tudtuk nyerni, de az még egy külön ízt adott az egésznek, hogy az ORB-nek egy bizonyos részével és az ORC elejével, a nagy Mitsubishikkel tudtunk partiban lenni, illetve tudtunk velük küzdeni. Ezért is fáj egy kicsit, hogy az autó megállt az utolsó körben, mert szerettem volna megküzdeni az abszolút pozíciókért is, de Hál Istennek van még hét verseny bajnokságból, úgyhogy lesz rá még alkalom, hogy tudjunk a nagyokkal is csatázni.”

Maricsek Miklós és Bán Viktor sajnos nem volt olyan szerencsés, mint a csapattársaik, mert az ötödik szakaszon meghibásodott a váltó a Mitsubishijükben, így az ORB címvédői idejekorán kénytelenek voltak feladni a hevesi futamot. A Rally Café Racing atyja ettől függetlenül büszkén értékelte a pártfogoltja teljesítményét.

„Boldog vagyok, hogy ilyen kiegyensúlyozottan és gyorsan megy Gergő, ebből is látszik, hogy megérte bele tenni azt a rengeteg munkát ebbe a projektbe az elmúlt hónapokban. Gergő egyébként is egy jó választás volt és kiváló csapatot alkottunk együtt. Nekem pedig fel kell zárkózni hozzá, de ez nem baj mert, legalább húz magával. Hogy őt idézzem, nyomni kell a gázt!

Vasárnap ugyan visszaálltunk a versenybe, de kicsit motiválatlanok voltunk, mert nem volt miért harcolni. A váltócsere és a büntetés miatt egyszerűen szétestünk. Nem volt meg az a koncentráció, hogy azokat a pici pluszokat kihozzuk magunkból, ami ahhoz kell, hogy a kategória első három helyének a valamelyikén autózzunk. A második napot egy jó tesztnek fogtuk fel. Biztonságosan bejöttünk a negyedik helyre szinte minden gyorson, de igazából vasárnap nem volt benne több. A Powe Stage-t meg akartuk nyerni, hogy legalább megmentsünk pár pontot, de az első kanyarban sikerült megforognunk, így ez a tervünk is füstbe ment. Van egy kis hiányérzetem, hogy ezt a versenyt így el kellett dobnunk, mert most annyi balszerencsénk volt egy hétvége során, mint tavaly összesen egy szezon alatt. Remélem, hogy az Eger Rallye-val a balszerencsés futamunkat kipipáltuk és a többi verseny szerencsésebben alakul majd számunkra”



Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top