• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

CREDOBUS-LPWMSport teszt beszámoló

Új tervek, új csapattagok és új autók - bizakodva kezdik a 2018-as idényt az LPWMSport-nál. A csapat két versenyautójának tesztjével kezdődött az LPWMSport számára a szezon, hétfőn ugyanis alaposan bejáratták a Hyundai i20-ast és a Mitsubishi Lancer EVO IX-est.

 

A legendás Tardos - Bikol szakaszon tartott tesztelésen kiderült, hogy a téli időszak komoly felújításai jól sikerültek: mindkét autó tökéletes formában rótta a kilométereket. A változékony időjárásnak köszönhetően mind száraz, mind nedves úton ki tudták próbálni a versenyzők az idei járműveiket és versenyautóik mindkét esetben remekül vizsgáztak.

A tesztnapon segítségükre volt Kevin Abbring holland versenyző, aki nem először vett részt a Hyundai i20 R5 beállításában. Tavaly szintén együtt tesztelhettek vele, akkor a csapathoz frissen érkezett technikát járatták meg együtt. A tapasztalt pilóta mindig hasznos tanácsokkal tudja segíteni a team munkáját.

„Izgalmas volt az egész napos teszt, a négy hónapos szünet után nagyon rám fért már a sok kilométer, a sebesség és úgy érzem, sikerült visszarázódni” – mondta Lovász Pál.

„Az i20-asba több új fejlesztés is belekerült, az autó megkapta a legújabb futóműveket és a motorvezérlő programunk is új. Nőtt a kanyar sebességünk és a motort is jobbnak érzem. Kevin segítségével, úgy gondolom, jól beállítottuk az autót” – mondta Pál, majd hozzátette: „A felkészülési időt talán még sosem töltöttük ennyire hasznosan. Tovább bővült a csapat, új versenyzőink vannak, akik egy új márkakupában vesznek részt.”

Az autók teljes körű felújítása mellett sikerült megteremteniük a szezon anyagi hátterét is. Költségvetésük elkészült, partnereikkel sikerült megállapodni, úgyhogy minden feltétel biztosított ahhoz, hogy remek idényük legyen a 2018-as.

A csapat Mitsubishi Lancer Evo IX-esével Tábori Ákosék tudtak a szezon előtt összebarátkozni.

„Tavaly meg voltunk elégedve a csapattal és a Mitsubishivel, nagyon jó élményeket szereztünk. Idén is ez a cél, szeretnénk több ORB futamon és külföldi versenyen rajthoz állni. Jó volt most picit menni az autóval, feltöltött” – mesélte a teszt után Tábori Ákos.

Új versenygépekkel és egy új párossal is bővült közben a csapat. A team fiatal versenyzői a Rallye2 Bajnokság tavalyi bajnokai, akik egyet felfelé lépve idén már a Rallye I. osztályban állnak rajthoz az LPWMSport színeiben.

„A Csomós Miklós - Nagy Attila egységet a Peugeot Kupában indítjuk Peugeot 208 R2-vel. Büszkék vagyunk a tavalyi teljesítményükre és arra is, hogy feljebb léptek, komoly várakozással tekintünk a közös munka elé” – tette hozzá Pál.

A csapathoz csatlakozik Riskó Dániel is, aki szintén Peugeot 208 R2-vel fog versenyezni.

„Több tekintetben is fejlődni szeretnénk idén. Mind szakmailag, mint megjelenésben profibbak szeretnénk lenni. Bízunk benne, hogy a 2018-as idény versenyei is olyan jól sikerülnek majd, mint a szezonkezdő tesztelés” – zárta Pál a csapatbővítéssel kapcsolatos információkat.

A tesztnapot nem is időzíthette volna jobban a csapat, hiszen száraz és csúszós aszfalton is tudtak menni. Így remekül formába lendültek az idei első versenyükre, az ausztriai Rebenland Rallye-ra. Az osztrák kirándulás után egy héttel pedig kezdetét veszi a hazai bajnokság. Az ORB első állomása a Credobus Eger Rallye lesz, amin már teljes létszámmal vesz részt a csapat.

Köszönjük Partnereinknek: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, Bus Center Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Hunnoid

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top