• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kazár Miklós: „Egyértelműen siker, amit idén elértünk”

A harmadik helyén végzett a 2015-ös Central Europe Zone összesítésében a Maximmun Racing Team duója

 

Noha az idei bajnoki szezon az ezüst jegyében telt eddig Kazár Miklósék szemszögéből, azért a nemzetközi mezőnyben – Central Europe Zone (CEZ) – is sikerült a dobogón végeznie a Maximmun Racing Team versenyzőinek. Kazár Miklós elmondta, jövőre támadást indítanak Ferencz Ramónnal a bajnoki cím visszaszerzéséért, mert elsősorban a hazai mezőnyben szeretnének eredményesen szerepelni. Amennyiben az anyagi háttér megengedi, autót cserélnek, ám még idén még egyszer rajthoz állnak, és szeretnék megnyerni a szezonzáró Szilveszter Rallye-t.

 

 

- 2012 után újra együtt versenyeznek, és összetettben a második helyet szerezték meg a magyar bajnokságban, míg a Central Europe Zone összetettjében a harmadik helyen zártak. Sikernek értékelik ezt a szezont vagy csalódottak?

- Én teljes mértékben sikeresnek tartom az idei szezonunkat, mert annak ellenére igencsak versenyképesnek bizonyultunk, hogy tavasszal eltörtem a karom, illetve a Mitsubishivel sok esetben képesek voltunk partiban lenni, sőt, megelőzni a technikailag magasabb szintet képviselő R5-ös autókkal. Fakarddal mentünk a csatába, de így is van okunk örülni. 

- Miben volt más ez a közös munka Ramónnal, mint a három évvel ezelőtti?

- Semennyiben, olyan érzés volt az első méterektől kezdve, mintha nem két éve, hanem tegnap hagytuk volna abba a közös munkát.

- Melyik volt a 2015-ös idény csúcspontja?

- A csúcspontja egyértelműen az volt, amikor nem sokkal a műtétem után meg tudtuk nyerni a hazai versenyemnek számító Miskolc Rallye prológját. Ám a nehézségeink ellenére is sikerült számos jó eredményt elérnünk az év során, megnyernünk a Kassa Rallye-t, és olyanokat megelőzni összetettben, akiknek a skalpja rengeteget jelent számunkra.

 

- Mit csinálnának másként, ha erre lehetőséget kapnának?

- Mivel nincs ilyen az életben, és ez ettől szép, vélhetően mindent ugyanígy csinálnánk, ám az biztos, ha sikeresebbek szeretnénk lenni, és vissza akarjuk szerezni a hazai bajnoki címet, akkor technikailag muszáj lesz előrébb lépnünk.

- Itthon véget ért a szezon. Versenyeznek-e még 2015-ben, vagy már a következő évre készülnek?

- Szeretnénk kiküszöbölni a Mikulás Rallye-n elszenvedett csorbát, ahol nyert helyzetből végül másodikok lettünk, és az év utolsó versenyén, a Szilveszter Rallye-n nem szeretnénk másnak átengedni a győzelmet. Jövőre aztán mindent megteszünk az újabb abszolút bajnoki cím megszerzéséért.

- A szezon elején szóba került a nemzetközi megmérettetés is. Ez ügyben mi várható jövőre?

- Már döntöttünk, kizárólag a magyar bajnokságban teljesítünk teljes szezont. 

 

 

 

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top