• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Mecseken innen, San Marinon túl

Maxx Race Team – 49. Léta-Ker Mecsek Rally

Lencse Zoltán – Hofbauer Tamás, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Órai Balázs – Órai-Tallér Zsuzska, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Vincze Ferenc – Kuti Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

 

Teljes armadáját felvonultatja a 49. Léta-Ker Mecsek Rallyn a Maxx Race Team. A csapat színeiben induló három Mitsubishi Lancer Evo IX R4-est Lencse Zoltán, Órai Balázs és Vincze Ferenc fogja vezetni, míg a navigátori ülésekben Hofbauer Tamás, Vrezgó Balázs illetve Kuti Péter foglal majd helyet. Mindhárom páros komoly célt tűzött ki maga elé: minimum a TOP10-ben szeretnék zárni az idei év utolsó futamát.

 

Hofbauer Tamás: A hétvégi Mecsek Rallyra egy másik versenyen tréningeztünk, méghozzá nem is akármilyenen, hanem a neves, 13. Rally Legenden. A san marinoi futam idejére lecseréltük a Mitsubishit, és egy Fors Focus WRC-vel vágtunk neki a küzdelmeknek. Remek autót biztosított számunkra az egyik olasz csapat, a technika tökéletesen működött az első napon, rendkívül élveztük a menetelést. Szombatra viszont leesett az eső, ráadásul olyannyira, hogy az autó beázott a parc fermében, és teljesen kezelhetetlenné vált. A szerelők nem tudták orvosolni a hibákat, s habár végigszenvedtük a szombatot, vasárnap már inkább nem vállaltuk így a versenyzést.

Mivel San Marinoban csak nagyon kevés kilométert tudtunk megtenni a versenyautóval, ezért nagyon várjuk már az ORB szezonzárót. Kétszer volt már szerencsénk rajthoz állni a Mecsekben, a pályák jórészét így nagyjából már ismerjük. Számunkra igazából mindegy, milyen idő lesz, bár hozzá kell tennem, hogy Zoli nagyon szeret esőben vezetni – az időjáráson tehát nem fog múlni a szereplésünk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk majd azért, hogy minél több pontot raboljunk hétvégén – nekünk most ez lenne az elsődleges cél, hogy minél előkelőbb pozícióban zárhassuk a 2015-ös bajnokságot.


Órai Balázs: Mindig is szerettem a mecseki pályákat, a tavalyi verseny ráadásul különösen izgalmasra sikerült ott. Most a Mitsubishivel azonban teljesen új lesz minden, hiszen sokkal több lőerőt kell majd a kezeim között tartanom, mint a Honda esetében.

Az eredeti tervek szerint a feleségemmel indultam volna el ezen a futamon, de sajnos úgy alakultak a dolgok, hogy ő mégsem tud velem rajthoz állni. A hétvégén ismét Vrezgó Balázs fogja diktálni nekem az itinert.

Mivel nagyon hosszú versenyünk lesz, ezért nem biztos, hogy az a jó taktika, ha az elején autózunk a leggyorsabban. Ráadásul a technikát is be kell majd osztanunk, hiszen lesz olyan, hogy szerviz nélkül kell megtennünk 70 km gyorsasági szakaszt. Itt egy ékszíj probléma, két defekt vagy bármi apróság a verseny végét jelentheti. Ezért most csak a célba érés a legfontosabb.


Vincze Ferenc: Tavaly már volt alkalmunk versenyezni a Mecsekben, amivel kapcsolatban rendkívül szép emlékeim vannak. Akkor debütáltunk a Maxx Race Team színeiben, és az volt az első alkalom, hogy be tudtunk fejezni egy ORB futamot, ráadásul az abszolút 6. helyen.

Az elmúlt évhez képest most is lesz pár változás a szakaszok tekintetében, amire nagyon kíváncsi vagyok. Sajnos a szerdai nap folyamán nem jutottunk még ki a pályákra, de csütörtökön gőzerővel azon leszünk, hogy a legalaposabban feldolgozzuk a kijelölt gyorsaságikat. Alapvetően jó minőségű az aszfalton kell majd autóznunk, de persze az időjárási körülmények nagyban befolyásolhatják majd azt, hogy milyen lesz a pályák állapota. Bevallom, jobban örülnék annak, ha folyamatosan esne, nem csak helyenként, mert akkor kiszámíthatóbb a tapadás, jobb gumitaktikát tudunk választani.

Arról viszont nehéz beszélni, mi is lehetne a (reális) célunk erre a versenyre. Annyi biztos, hogy szeretnénk úgy abszolválni ezt a futamot, hogy közben semmiféle technikai hiba nem lép fel a Mitsubishinél. Ha ez megvalósulna, és egy kis szerencse is mellénk szegődne, akkor talán még a TOP5-t is meg lehetne célozni.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Alkohol Trade, Benyó Autószerviz, Börcsök Trafic, Deák Hűtő, Dolce Dream Kft., Dr. Ember Alex, Dream Light Theatre Bt., Express Log Trans, King Work Trio Szöv., Makói Pro Sanitas, Netcargo Kft., Prometik Kft., Regionális Vidékfejlesztési Szoc. Szöv.,

Sabina 2000, Sztár Motel Balassagyarmat, Tried Logistic, Villforgó Bt., Zöld Élet Szoc. Szöv., BM-KOMP Kft., Bolyki Terra Kft., Dynamic út Kft., Heves Cleaning Kft., Honor Trans Sped Kft., Maxx Transport Szállitmányozó Bt., Unifilter Szűréstechnika, Auktor Bonus Kft., Bakony Techn-95 Kft., BS tel., Bulath,

Confector Kft., DM KER., Dt Pluss, EUBYNOR-WEST Zrt., Garden Trade Kft., Hartmann Építész Kft, Hegymegi Zsolt, Hungarobiomed Kft., Hedex Hungary Kft., Macicsek és Társa Kft., North Force Hungary, Petrovics Csaba, Promax Cargo Kft., Truszka Kft., Várkert 97 Kft., HDDE Magyarország Kft.

Euroll Hungária Budapest, IBS Consulting, Prospero, Scönherz, Absolut Hostess, Confidenza, Efftech Kft., Euroaszfalt építő és szolgáltató Kft., PI-AT Metál Kft., Autogroup, Grand Ács Kft., Kovács Autóalkatrész Szeged, MR Reisen Kft., Oriol, Partner Autóalkatrész Piac Ruvielle, Türk-Műanyag Bt., Biotech Nutrition, Well Done Kft., Lanzs Kft. Kenőanyag Nagyker.

 

Sajtófőnök: Horváth Judit web: www.maxxraceteam.hu

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top