• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kitartásból jelesre vizsgáztak

A 40. Kassa Rallyra minden adott volt. Egy pilóta, Hodosi Gábor, és egy navigátor Holló Barnabás személyében. A recepthez már csak egyetlen egy dolog hiányzott a szerencsén kívül, a megbízható technika. Gabót és Barnát faggattam.


Megéltétek vagy csak túléltétek a kassai versenyt? Kinek mi a véleménye?

Gabó:

- Az első gyorson jól éreztem magam. A másodikon, harmadikon, negyediken, ötödiken rosszul, a hatodikon jól. Aztán este váltó csere. Másnap az első hármon jól. Utána megint egy váltó csere, és ismét jól. A lényeg, hogy nem estünk szét, nem keseredtünk el. Meg is éltük, és túl is éltük.


Barna:

- A sztárpilótám nagyon jól elmondta a lényeget. Az első gyors tényleg nagyon jó volt, mentünk eszetlenül, sikerült Kovács Zolihoz közel kerülni. Aztán már a váltó bent maradt ötödikbe, cseréltünk egy pásztorbotot, ismét mentünk egy jót este a sötétben, azon a gyorson, ahol előtte nem tudtunk menni normálisan. Első nap ennyi….és pont. – nevet Barna. Második nap folyt. köv. váltó mizéria, harc az idővel, és a technika ördögével. Célba értünk, tehát túléltük, de menet közben mindent meg is éltünk rendesen.

A tavalyi 2. helyet a fent említett akadályok ellenére idén is sikerült összehozni. Elégedettek vagytok?

Gabó:

- Jó időket tudtunk volna menni, ha még használni is lehet a váltót. Azt gondolom, hogy ezen a versenyen még bármi történhetett volna helyezés tekintetében. Egálokat is lehetett volna autózni, vagy csak kevesebbet kapni. Majd Budapest Rallyn.


Barna:

- Nem a 2. hellyel van a gond, hanem ahogy a második helyre kerülsz. Küzdjünk, harcoljunk, csatázzunk, és izzadjunk vért, azért kapjunk kupát, meg pontokat, ne csak úgy hulljon az ölünkbe. Az a kihívás, nem ez a kínlódás. Az az igazság, hogy szeretünk rendesen megvívni a jussunkért.


1-10-ig mennyire éreztétek jól magatokat a kassai gyorsokon, ha figyelmen kívül hagyjuk egy pillanatra a „váltólázat”?

Gabó:

- Pont azt beszéltük Barnával, hogy a tortúra ellenére meg sem fordult a fejünkben, hogy kieshetünk. Más talán már azt mondta volna, hogy hagyjuk az egészet, menjünk hazafele, de mi nem. Valahogy a kitartás, és a küzdelem jó párosításnak tűnik a raliban is. Szerintem jelesre vizsgáztunk ebben a tekintetben. A kassai pályák meg egyértelműen 10 pontot érdemelnek. Élvezhető, technikás jó kis szakaszokról van szó. Erre van szükségünk.


Barna:

- Jó volt az egész verseny, úgy ahogy volt. Én azt mondom, hogy az idei év egyik legjobb futamán vagyunk túl, a pályák minősége, és vonalvezetése tekintetében.


Budapest Rallyn akkor ismét harca szálltok a bajnoki címhez vezető pontokért?

- Ez tuti. – mondták a srácok szinte egyszerre.



Szöveg: Tiba Anita


Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top