• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kiérdemelte az ellenfelek tiszteletét

Maxx Race Team – 40. Rally Košice – Kassa Rally, 2014. szeptember 5-7.

Velenczei Ádám – Toma József „Csimpike”, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Álomszépre sikeredett az ORB-ben való debütálás Velenczei Ádám számára. A Maxx Race Team fiatal tehetsége a szeptember 5-7-ei, 40. Kassa Rallyn mutatkozott be az első osztályban, s ügyességét most is bizonyította. Navigátorával, Toma József „Csimpikével” bekerültek a TOP10-be, abszolút értékelést nyertek az egyik szakaszon, és kitűnőek voltak a részeredményeik is. Ilyen legyen a folytatás is!

 

Velenczei Ádám: Nagyon boldogok vagyunk az első ORB-s szereplésünk után. A kisebb technikai malőröket leszámítva úgy érzem, fantasztikusan sikerült a kassai hétvégénk.

Rögtön az első szakaszon sikerült egy magyar értékelésbeli, abszolút 5. időt autóznunk, ami még számunkra is meglepetés volt. A második gyorsaságin azonban már bekopogtatott a Mitsubishin a technika ördöge: eltörött a féltengelyünk, ami teljesen kiszámíthatatlanná tette az autót. Így kellett teljesítenünk még két pályát, ám a szervizbe érve hamar orvosolni tudtuk a problémát. A második körre sikerült javítanunk, majd jött a fekete leves. Bevallom őszintén, én igencsak tartottam az esti meneteléstől, hiszen még sosem volt alkalmam arra, hogy ilyen körülmények között versenyezzek. Kicsit tapogatóztunk is, de elsődleges célként ekkor azt tartottuk szem előtt, hogy épségben vigyünk le a kocsit a pályáról.

Vasárnap a városi gyorsaságival kezdtük meg a napirendet. Bíztunk benne, hogy a szlalomos múltamnak köszönhetően előnyünk származhat az effajta szakaszkijelölésnek – de ilyen jó eredményre álmomban sem gondoltam volna. Megnyertük a magyar abszolútat azon a szakaszon, ez pedig hatalmas dolog volt számunkra! Ezután mintha elkaptuk volna a fonalat, hiszen 3-4-5. időket autóztunk a következő gyorsaságikon. Végül az abszolút értékelés 9. pozíciójában végeztük, valamint megnyertük a P csoportot és a 19-es kategóriát.

Fantasztikus élménnyel gazdagodtam, és nagyon sokat jelentett számomra az, hogy az első osztályban szereplő versenyzőtársak is szeretettel fogadtak be a mezőnybe. Folyamatos pörgés volt, így egy percre sem éreztem azt, hogy fáradt lennék. Egy kis izgulás is belefért a végére, hiszen az utolsó előtti szakaszon kigyulladt a töltéslámpa, elromlott a generátorunk. Nagy nehezen bejöttünk az autóval az utolsó kis szervizbe, ahonnan már a Botka Rally Teamtől kölcsönbe kapott akkumulátorral jöttünk ki. Ez kellett is, hiszen a céldobogó után már nem indult be a Mitsubishi a miénkkel. Ennek köszönhetően sikeresen fejeztük be a versenyt. Öröm volt számomra, hogy Csimpi segédkezett nekem a hétvégén, a tapasztalata rengeteg segítséget jelentett számomra az első ORB-s megmérettetésemen. Arról nem is beszélve, hogy úgy érzem, Tyutyu emléke előtt is maximálisan leróttuk tiszteletünket, hiszen érte autóztunk.

Bízom benne, hogy októberben megrendezésre kerül a Budapest Rally, és ott is rajthoz tudunk majd állni, felmérhetjük majd ismét a tudásunkat a nagyokhoz képest.

 

Toma József „Csimpike”: Egy jó társaságban fantasztikus hétvégét tölthettem el a 40. Kassa Rallyn. Élvezetes volt újra Ádámmal autózni, az eredmények pedig önmagukért beszélnek, hogy mennyire állta meg a helyét az első osztályú mezőnyben. Rendkívül sokat komolyodott az elmúlt években, s végig kifogástalan mentális és fizikai felkészültségről tett tanúbizonyságot. Ádám egyetlen pillanatra sem vesztette el a fejét: nagyon pontosan és tökéletes profizmussal végezte a munkáját.

Számítottam rá, hogy jól fogunk szerepelni, de hogy ennyire jól… Sikerült bekerülni a TOP10-be, abszolút értékelést nyertünk az egyik szakaszon, és kitűnőek voltak a részeredményeink is. Jó volt látni, hogy már a futam ideje alatt is több versenyzőtárs jött oda Ádámhoz, hogy megismerje, és gratuláljon neki. A legfelemelőbb pedig talán az volt, amikor a Kovács Antal-Istovics Gergő páros – akikkel végig hatalmasakat csatáztunk - adta át nekünk a gratulációját. Antiék sajnos az utolsó gyorsaságin felborultak, mi segítettünk nekik lejönni az útról, de szerencsére komolyabb bajuk nem lett.

Abszolút elégedett és büszke vagyok a hétvégi szereplésünkre. Ez úton is köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak a sikerünkhöz, Ádám emlékezetes ORB-s debütálásához!

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést!


Sajtófőnök: Horváth Judit


Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top