• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

MRT: Húzós menet

A Veszprém Rallye idei versenye is hozta a várt színvonalat, a pályák nem voltak egyszerűek, a jó helyezésért bizony le kellett tenni valamit az asztalra. A Maricsek Racing Team indulói közül Borbás Szabolcsnak és Csáki Richardnak a verseny kezdete után rögtön véget is ért a viadal, Szabolcs elmondása alapján valamilyen filléres alkatrész rakoncátlankodik a motorban, viszont a hiba forrását még most sem sikerült azonosítani, így ők hamar búcsúztak idén a Veszprém Rallyetól. A másik két páros viszont örömmel a zsebükben térhetett vissza.


A Kovács Antal- Istovics Gergő alkotta csapat nagyon szép eredményt ért el, amelyről Istovics Gergőt faggattuk: „A teszt után abszolút éreztük, hogy az autó olyan, amilyennek lennie kell, a péntek éjjeli kiadós eső viszont kicsit felkavarta az állóvizet. Elég húzós tempót diktáltunk magunknak, 2x20 km után a 9. helyet foglaltuk el, folyamatosan jó időket mentünk. Ez után viszont szerencsétlenségünkre az autó bal hátsó lengéscsillapítója eltörött, a lengőkar pedig kiszakadt.

A csapat szenzációs munkájának köszönhetően viszont félóra alatt helyrehozták azt, a hátrányunkat 3,7-re ledolgoztuk, és innen eredtünk neki a hatodik helyért folytatott küzdelemnek. Az utolsó szakaszt azonban felhőszakadás miatt törölték, így a 7. helyen zártunk, ami egy nagyon jó visszajelzés számunkra. Azt még hozzátenném, hogy itt látszik, hogy nem minden az erő, hiszen ez R4-es motorja gyengébb, mint az előző autóé viszont a technikai megoldásai miatt gyorsabban tudtuk vele róni a kilométereket. Köszönjük mindenkinek az együttműködését, egy igen jó Veszprém Rallyenak lehettünk a részesei.”

Maricsek Miklós és Magyar Gábor egy tanulságos hétvégét zárt. A több pihenés, és a rendszeresebb volán mögé ülés ugyanis meghozza a gyümölcsét. „Már előre szeretném kiemelni, hogy egy pazar rendezésű, és élvezetes pályákkal megáldott helyszínen vághattunk neki a versenynek. Amit kicsit bánok, hogy vasárnap az utolsó gyorsasági szakasz elmaradt, az első kettőn viszont (kárpótlásul) nagyon jó időket mentünk, összességében a P kategória 2. helyén, míg az abszolút összesítésben a 15. helyen végeztünk.

A csapat zseniális munkát végzett, az ő szakértelmük és jó hangulatuk is hozzátett nagymértékben a sikerünkhöz, így ez úton is hatalmas köszönet nekik! Annyit még be kell látnunk, hogy több alvással, kipihenten nekivágni a hétvégének eredményre vezetőbb, így az éjszakákba nyúló szakmai eszmecseréket valahogy át kell csempésznünk a nappalokba. „- nyilatkozta Maricsek Miklós.

A következő állomás a Baranya-Kupa lesz, addig is élvezze ki mindenki a nyár minden egyes napsugarát.


www.maricsekteam.hu
Johanics Anett, sajtófőnök

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top