• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Turán Friciék a dobogón!

Nehéz verseny volt. Sáros és száraz részek váltogatták egymást a gyorsasági szakaszokon – a csapatoknak és versenyzőknek pedig reagálni kellett a változó körülményekre. Az élmezőny tagjai jó tempót diktáltak, s közéjük tartozott a Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős is, amely a Veszprém-rali végén a pódium harmadik fokán ünnepelhetett. S ezzel megszerezte az R5-ös Peugeot 208-as első dobogós helyét Magyarországon.


Jó eredmény, főleg annak tudatában, hogy szombat este még az volt a kérdés, vajon sikerül-e megtalálni a hibát, ami miatt az autó alacsony fordulatszám-tartományban erőtlen volt, s ami miatt csak a hetedik helyről várhatták a folytatást. Vasárnap reggel ez már nem volt kérdés – a TRT turbót cserélt az esti, 45 perces szervizben, Friciék pedig megkezdték a felzárkózást a Peugeot-val.

„A műszaki gond megoldásával nagyot léptünk előre, sokat gyorsultunk – mindent egybevetve négy helyet jöttünk előre – mondta Turán Frici, aki azt is hozzátette, az összetett élmezőnyéből Kazár Miklós mögötte végzett, míg Herczig Norbert sajnos kiesett, így a pontversenyben is sikerült feljebb zárkózniuk, összerázódott a mezőny. – Jó kis verseny volt ez, a végén már jó időket tudtunk autózni, főleg a hajmáskéri szakasz tetszett nagyon. Az egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen szép ez a harmadik hely, és a power stage-en plusz négy fontos pontot is begyűjtöttünk, de mi kitűnően gumiztunk az utolsó szakaszra, sajnáltuk, hogy nem tartották meg, talán még feljebb tudtunk volna zárkózni.”

No igen, az utolsó szakasz...

A rajt előtt leszakadt az ég, semmit sem lehetett látni, és az előfutók beszámolói alapján bizonyos részeken alig lehetett átmenni. A rendezők először húsz perccel elhalasztották a rajtot, majd megint hússzal, végül pedig törölték a szakaszt. Úgyhogy hiába álltak ott Friciék nyitott Hankook gumikkal, ami tökéletes lett volna ezen a terepen, végül nem próbálhatták ki, hogy jól választottak-e.

„Ezen a versenyen kellett a szerencse nekünk is, az ellenfeleknek is, összességében pedig nem lehetünk elégedetlenek, hiszen megszereztük az R5-ös Peugeot első dobogós helyét Magyarországon, s ez nekünk nagyon fontos” – tette hozzá Turán Frigyes.

Ami a navigátort, Zsiros Gábort illeti, ő szinte hősies tettet hajtott végre azzal, hogy végigversenyezte a hétvégét, hiszen a hétközi teszten (másik autóval és másik pilótával) bukott, a jobb szeme csúnyán bevérzett és fájt a háta, de egy pisszenést sem hallatott egész hét végén, s bizonyította, mekkora szíve van.

„Nagyon élveztem a vasárnapi napot, apró lépésekkel haladtunk előre, s a végén felállhattunk a dobogóra. Összességében jó munkát végeztünk, s a Peugeot tökéletesen működött. Fricinek is visszajött az önbizalma, mert szombaton kissé értetlenül álltunk az eredmények előtt, de végül is mindannyian jó élményekkel távozunk Veszprémből. Én szeretnék külön köszönetet mondani a Fájdalom Ambulanciának, amely Dr. Magyar Mátyás vezetésével sokat tett azért, hogy versenyezhessek a hétvégén. Szerdán és csütörtökön őszintén szólva még nem gondoltam, hogy pénteken megkezdhetem a tréninget, hiszen a szemem nagyon bevérzett, és a hátam is fájt, de a versenyen a sérülések már semmiben sem akadályoztak.Profi csapat nélkül ez nem sikerülhetett volna...” – nyilatkozta Zsiros Gábor.

 

VESZPRÉM-RALI, AZ OB 3. FUTAMA

Abszolút végeredmény: 1. Ollé Sándor, Tóth Zsolt (AS Rallyesport Europe, Ford Fiesta S2000) 1:10:44.9, 2. Krózser Menyhért, Papp György (MHH Rallye Team, Mitsubishi Lancer Evo9) 14.1 másodperc hátrány, 3. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (Turán Motorsport, Peugeot 208 R5) 29.7 mp h.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top