• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ha kell, a hátamon viszem el az autót a célig!

A Magyarország 2014. évi Országos Rallye Bajnokság 3. futama vár rátok, július 11-13-án Veszprém környéki Rally pályákon.


A 21. Veszprém Rallyn, jó páran lesztek a kategóriátokban, szinte más-más autókkal indulnak a sporttársaitok.
Kivel és miért kell majd számolnotok, illetve hol is szeretnétek végezni a Murva versenyen?

- Természetesen a dobogó legteteje a cél. Ezen vagyunk és remélem, hogy kellő igyekezettel és szerencsével ezt meg is szerezzük. Minden kategóriatársunk komoly ellenfélnek minősül. Vannak dolgok, amikben jobbak nálunk és vannak, amikben nem. Itt kezdődik a rally. Ki tudja kamatoztatni az előnyeit és ki hogyan tud nehezebb helyzetből is közel azonos időket autózni. Szerintem, ha most a meleg nem is annyira, de az időeredmények miatt mindenki keményen fog izzadni. Nagyszerű csatáknak nézünk elébe!

Szombaton délután, két gyorsot kell majd teljesítenetek, a Márkó - Jutaspuszta szakaszt. Mit is lehet tudni erről a gyorsról?
- Nekem személyes kedvenceim között van. Valószínű lesz rajta pár módosítás, mint ahogyan én legutoljára mentem rajta, mert a táv nem egyezik. De alapvetően ez jó és örülök is neki. Nagyon érdekes ez a pálya, van benne dobálós gyors rész és vannak olyanok is, ahol kemény visszafordítók törik meg a ritmust. Nagyon várom!

Vasárnap, a Kislőd - Hajmáskér - Vigántpetend szakaszokon hétszer mentek összesen. 101, 3 kilométer gyorsasági és remélhetőleg egy Célceremónia vár benneteket majd Fogasy Gergellyel. 
- Részemről mindent megteszek azért, hogy ez ne remélhetőleg legyen, hanem biztos! Bármilyen nehéz is lesz a verseny, a fentiekkel megbeszéltük, hogy Ypres után, most be kell érnünk a célba. Minden kilométer és minden bajnoki pont most nagyon drága kincs. Tehát nincs mese! Ha kell, a hátamon viszem el az autót a célig!

Miképp lehet versenykész állapotba tartani három szervizzel az autót a vasárnapi futamokon, és miképp sikerült megismerkedni a pályákkal így a verseny előtt pár nappal?
- A szervizcsapat dolga, és nekik kell izgulni azon, hogy az autót, hogyan tudják majd rendben tartani. Ügyesek a fiúk, majd megoldják, illetve remélem, hogy nem kell majd sokat dolgozniuk! A pályákkal belső kamerás videókból ismerkedtünk. Nem látszanak annyira könyörteleneknek, mint a fehérvári murvás gyorsok. Szerintem Gergő is szimpatizál velük majd.

- Hajósi Miklós -

www.hajoka.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top