• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Először élesben az Eger Rallye-n

Az Eger Rallye-n debütál Szőnyi András és Mácsai Martin a Speed Rally Team versenyzőpárosa a Lada 2101-el, ahol is a Historic mezőnyét fogják erősíteni. Hogy találtak egymásra és milyen tervekkel indulnak 2016-ban, arról kérdeztem őket.

 

András, hol és mikor álltál eddig rajthoz?

A Hungaroringen nyílt napokon, Kakucson és FRT futamokon vettem részt eddig. A pár hónappal ezelőtti 2015-ös Szilveszter Rallye volt az első komolyabb verseny számomra, és a versenyautó számára is. 2016-os évet tekintve eddig egy Tököli rallyedzésen és egy 1 napos Kakucsi gyakorláson vagyunk túl. A célom az volt, hogy próbálgassam a Ladát, hogy minden megfelelően működik-e rajta, mert ha nem, akkor minél hamarabb derüljön ki és ne egy ilyen komoly versenyen, mint az Eger Rallye essünk ki.

Martin, milyen tapasztalatokkal rendelkezel?

99%-ban navigátorként versenyeztem, elég hosszú ideig Ozibiusz Roland mellett még az ARK-ban, egy Salgón és egy Vác Rallyn, meg még néhány sprinten 2014-ben. Lengyel Janinak két futamon diktáltam az itinert. Illetve a 2013-as Szilveszter Rallye-n helyet cseréltünk Rolival, azt nagyon élveztem. Kb. 4-5 éve versenyzek az amatőr bajnokságban, így nagyon örültem a lehetőségnek, amit András kínált nekem.

Miként is alakult köztetek ez a közös versenyzés?

Ismeretség az már megvolt. A Szilveszter Rallye előtt segített Martin hogyan kell a pályát felírni.Sokat számított, hogy beavatott a rejtelmeibe, melyet így utólag is köszönök neki. Amikor már láttam, hogy ez az Eger Rally összejöhet, akkor kérdeztem meg, hogy elvállalná-e mellettem a navigátor szerepét és szerencsére igent mondott.

Mit lehet tudni a Ladáról?

A FIA által elfogadott versenyautó. Kb. 3 éve készül és teljes mértékben a Historic-ra építettük, melyben nagyon sokat segített Gál Baba István és Kasza Zoliék. A Lada 1.6-os szívét is a Kasza Motorsportnak köszönhetem. Az autó kívül-belül le van színterezve. A cél az volt, hogy egyszer kelljen megépíteni, de akkor igényesen és jól. Most jelenleg szériaváltóval megyünk, ezen még szeretnék fejleszteni, és egy jobb áttételűt beletenni, amit még a homológ lap megenged, de ez még a jövő zenéje.

Mi lenne az Eger Rallye-ra kitűzött cél?

Beérni a célba. Nem számítunk nagy küzdelemre, mivel kategóriánkban csak ketten indulunk. Az első közös megmérettetésnél az már jó eredmény, ha balesetmentesen végigmegyünk a gyorsokon és abszolváljuk a versenyt. Nem is lebeg más a szemünk előtt, csak hogy az utolsó gyorson beérjünk a stopba.

Mennyire ismeritek a pályákat?

Az Eger Rallye szakaszait egyikünk sem ismeri, maximum nézőként vettünk részt rajta. Úgyhogy ez a hétvége számunkra minden tekintetben újdonságot hordoz magában.

Mik a hosszabb távú tervek 2016-ra?

Először kis lépésekben gondolkodunk, mert attól függ sok minden, hogy sikerül ez a hétvége, illetve hogy alakulnak idén az anyagiak- mondta András.

Szeretnénk a Historic Bajnokság többi futamán is indulni, csak még sok a kérdőjel, ami remélhetőleg a következő futam közeledtével letisztul. Szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni a szüleimnek, barátnőmnek és Száraz Istvánnak a folyamatos támogatást – tette hozzá Martin.

Köszönöm a riportot és sok sikert a versenyhez!

 

Partnereink:

Ten-Line Kft., Kasza Motorsport, Gál Baba István, B-Autó 2011 Kft., Pannon Orange Zrt., Kis Csuki Kft.,

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top