• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Győzelemmel debütáltak Hidegék

HIDEG RALLY TEAM – 5. Rebenland Rallye, 2016. március 18-19.

Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Győzelemmel mutatkozott be a Mitropa Kupa mezőnyében Hideg Krisztián és Kerék István. A Mitsubishi Lancer Evo IX-es alakulatnak rengeteg kalandban része volt az 5. Rebenland Rallyen, és rendkívül komoly csatákat vívtak idősebb Hermann Gassnerrel. Végül a magyar páros jött ki győztesen a küzdelmekből, így a Mitropa Kupa első helyezése mellett az osztrák bajnokság abszolút 5. pozíciójába is be tudták kormányozni a versenygépet.

 

Hideg Krisztián: Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl, rettenetesen elfáradtunk. Nem csak hosszú volt a futam a maga 170 versenykilométerével, de kalandban is bőven volt részünk. Mindkét nap megpörögtünk egy-egy alkalommal, ráadásul a gumitaktikánk sem volt a legjobb. A többszörös rallybajnok Hermann Gassnerrel folyamatosan ment az adok-kapok, az utolsó szakaszon dőlt el a meccs kettőnk között. A cél előtt pár kilométerrel azonban óriási tempóval egy templomkertbe estünk be, azt hittem abban a pillanatban, hogy totálkárral jövünk majd haza Ausztriából. Habár majdnem fél percet bent hagytunk abban a szakaszban, sikerült lejönnünk a pályáról – ráadásul a nagy ellenfelünk is hibázott, Gassner elhagyta a hátsó futóművét, így végül mi kerültünk ki győztesen a párharcból. Ilyen szerencsénk egy életben talán csak egyszer van!

Ennek ellenére nagyon élveztük a menetelést, igazi rally volt ez a javából! Folyamatosan változtak a körülmények, és most újra megtanultam, hogy az osztrák pályákon nem lehet kemény gumikkal versenyezni! Annyira poros ugyanis az út, hogy nincs meg a megfelelő tapadása ezeken a felületeken a gumiknak, az autót pedig nem lehet így normálisan irányítani. Ha ezeket az apró hibákat nem követjük el, akkor kényelmesen vezethettük volna a versenyt, nem kellett volna harcolnunk a győzelemért. De persze ez a sport is úgy szép igazán, ha van kivel és van miért csatázni!

Boldog vagyok, hogy az előzetesen megfogalmazott terveinket sikerült megvalósítanunk: megnyertük a Mitropa Kupát és az abszolút értékelés TOP5-jében is bent voltunk – két R5-ös és két WRC előzött csak meg bennünket, de ők sem számottevő különbséggel. Kíváncsian várom, mit hoz a jövőben számunkra ez a bajnokság. Az biztos, hogy igen komoly mezőnyben kell majd helyt állnunk, és jó kis csaták várhatóak…




Kerék István: Nagyon technikás és hosszú verseny volt a Rebenland Rallye. Összesen 16 szakaszt kellett teljesítenünk, 7 különböző pályán. Igyekeztünk minél jobban kiautózni magunkból és a Mitsubishiből is a maximumot, de Gassner szépen tartotta velünk a lépést, folyamatosan ment az adok-kapok kettőnk között. Nem is gondoltam volna, hogy a német ennyire meg tud minket szorongatni. Gassner mellett a Skoda Super2000-essel induló Maximilian Koch is igen komoly ellenfélnek tűnt, mikor nem küzdött technikai problémákkal, de ő végül kizárták a versenyből, mert a körgyorson túlment a kijáraton, majd visszafordult, és egy szakaszon szembeautózott a mezőnnyel.  

A Power Stage-re úgy mentünk ki, hogy 5 másodperc hátrányunk volt Gassnerrel szemben, ami nem tűnt behozhatónak. Ennek ellenére beleadtunk apait-anyait, de egy navigációs hiba miatt végül az út mellett kötöttünk ki, és elég sok időt bent hagytunk. Ezek után szinte itiner nélkül kellett letalálnunk a szakaszról, ráadásul már sötétben, egy számunkra még szinte ismeretlen pályán. Gassner eggyel autózott mögöttünk, és biztosra vette, hogy mindent megteszünk azért, hogy behozzuk a hátrányunkat, ezért ő se vette spórolósra a figurát. Pontosan nem tudjuk, mi történt vele, valószínűleg egy padkát kaphatott el, és kitört a jobb hátsó kereke, valamint a hátsó futóműve. Lépésben még ő is beért a célba, de így is 20 másodpercet adtunk neki, és ennek köszönhetően nyertük meg a Mitropa Kupa értékelését.

Nagyon sok jó autó és tehetséges pilóta vett részt a hétvégi versenyen, élmény volt ebben a mezőnyben autózni. Abban azonban biztos vagyok, hogy nem mutatkozott még be mindenki, hiszen a Mitropa Kupában tíz versenyből hatot értékelnek, így lesz olyan is, aki majd csak később fog csatlakozni a sorozathoz. Kíváncsian várom, hogy mi vár ránk a folytatásban, amelynek következő állomása a Lavanttal Rallye lesz, három hét múlva.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Richmond Logistics, Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Patócs Autóház Kft., Metálkontakt Kft., Mátrai Kft., Firebox Kft., C-Service Kft., Sky-Tools, Dornhof Nagy Und Partner Kft., Nagy József Auditor, Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Floren Cosmetics Kft., Aszú Étterem, Vázterv Mérnök Iroda Kft., Continental Group Kft.

 

Sajtófőnök: Horváth Judit 

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top