• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Vizin nagyot csattant, de versenyben van

Vizin László–Zsiros Gábor, Subaru Impreza R4

Horvát Rali első nap

2013. szeptember 27.

 

A szériaautó kupa tizedik helyén zárta az első napot Vizin László és Zsiros Gábor a Horvát Rali Európa-bajnoki futamon. Csütörtök este még azon aggódott a csapat, hogy a gázpedál működjön, péntek reggel azonban az eső tréfálta meg Laci bácsit és csúszott neki a kőkorlátnak. Szerencsére azonban a csattanás nagyobb volt, mint a baj, így a nehezebbnek ígérkező szombati napon még csatába szállhatnak az Eb-pontokért.

Vizin László: – Tegnap este azzal a céllal feküdtem le, hogy ma reggel szeretném hallani, hogy a gázadásnál felpörög a motor, más nem is érdekelt. A szervizcsapatunk új programot töltött fel az autóra, amivel ez a gázpedál problémánk megoldódott.

Reggel kimentünk a szervizparkból és etapon jött a hír, hogy a (mai) első gyorsaságin szakad az eső. Mára száraz időt jósolt a meteorológia és mi is azt az információt kaptuk, hogy száraz a pálya.

Eleinte nagyon csúszkált az autó, de aztán egész jól tapadt, úgyhogy egy kicsit elbíztam magam és az egyik kanyarban, amikor ötödikből húztam vissza négyesbe, megúszott a hátulja. Annyit tudtam tenni, hogy ráhúztam a kéziféket, hogy ne frontálisan menjünk neki a kőkorlátnak.

Háttal csúsztunk bele, hatalmasat csattant és meg voltam győződve róla, hogy itt a versenyünk vége. Gondoltam, megpróbálunk félreállni. Beindítottam a motort, működött, egyest kapcsoltam, az is működött. Egy kilométert mentünk óvatosan, azt hallottam, hogy nincs jó hangja, de működött. A gyorsasági végén láttuk, hogy a hátsó futóművünk elmozdult előre és a kipufogót is összenyomtuk.

A szerviz megint megoldotta a problémát és a második körre tökéletes autót kaptunk. Elég régen ültem utoljára a Subaruban, úgyhogy ez a második kör volt az, amikor visszaszoktam végre. Az ütközés eléggé elvette az önbizalmamat, amit szép lassan kell újraépíteni.

A szériaautó kupában tizedikek vagyunk, ami ahhoz képest, hogy kétszer is kieshettünk volna, ragyogó eredmény. Megpróbálunk holnap gyorsulni, de ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a holnapi pályák nehezebbek lesznek a maiaknál, ráadásul holnapra változékony időt jósoltak, úgyhogy jöhet még bármi is. Nem indult jól számunkra a verseny, de remélem, a befejezés jobb lesz.

A Horvát Rali szombati programja:

GY8 Butoniga 1 (14,97 km) 9:59

GY9 Buzet 1 (14,52 km) 10:22

GY10 Salteria 1 (29,88 km) 10:55

GY11 Butoniga 2 (14,97 km) 13:23

GY12 Buzet 2 (14,52 km) 13:46

GY13 Salteria 2 (29,88 km) 14:19

GY14 Porec (1,7 km) 16:30

A Rali-Európa-bajnokság szériaautó kupa állása, versenyzők:

1. Orsák 117, 2. Aigner 99, 3. Bonnefis 95, 4. Tempestini 48… 13. Vizin 31

A Rali-Európa-bajnokság szériaautó kupa állása, navigátorok:

1. Heigl 99, 2. Fournier 95, 3. Smeidler 67, 4. Kostka 50, 7. Zsiros 40

A csapat együttműködő partnerei:

AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top