×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 698
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Letesztelve, beállítva - rajtra készen

Kárai Tamás

Skoda Fábia
Autocross EB. Seelow. Germany
2014.05.17-18.

2014-ben első autocross versenyén áll rajthoz Kárai Tamás és a Skoda Fabia. A kétszeres Európa-bajnok „páros” a németországi Seelowban kezdi meg az idei kontinens bajnokságot.


A magyar közönség láthatta már Tomit versenyezni idén, hiszen a Magyar Rallycross Bajnokságban ismét feltűnik, ám de a fő csapásirány mégis a nemzetközi megmérettetés számára. Az elmúlt évekhez hasonlóan az autó és a csapat összetétele nem változott. Az összeszokottság nagy előny, hiszen már szinte rutinból készül minden és mindenki a versenyhétvégékre: a Skoda felkészítése a tervek szerint alakult, a futómű- és az elektronikai beállítások jól sikerültek és még a tesztek is kipipálva.

„Április elején versenykörülmények között már mentem a Fabiaval rallycrossban és ez az autocross idény előtt nagyon jó lehetőség számunkra.  A téli időszakban csak kisebb fejlesztéseket végeztünk az autón, hiszen az utolsó versenyeken sikerült jól elkapnunk azt a bizonyos fonalat és megtalálni azt az irányt, amit idén is szeretnénk folytatni.

A német futam nevezéseit látva, jó kis csaták lesznek, ez biztos. Ez a pálya egy nagyon technikás, és egyben nehéz pálya.  Kevés előzési pont van, ami még egyben kockázatos is. A váltakozó szintkülönbségek és a szűk kanyarok nagy koncentrációt igényelnek. A rajt utáni első kanyar még veszélyes is tud lenni a magas oldalfal miatt. Ezen a helyen minden évben történik bukás, összeütközés stb.

Úgy gondolom, hogy egy ütőképes autóval fogunk rajthoz állni, amiből ki fogjuk csalogatni a maximumot. Én személy szerint már nagyon várom az első párharcot.” – mondta Kárai Tomi a verseny előtt.

Az Európa Bajnokság tehát a hétvégén megkezdi 2014-es működését. A versenysorozat hat országban, kilenc helyszínen várja a résztvevőket és a szurkolókat. A magyar delegáció már meghatározó a nemzetközi mezőnyben, hiszen több Európa-, magyar – és osztrák bajnokkal képviseli országunkat. Vagyis Kárai Tamás, Szabó Krisztián, Kiss Ádám, Ábrahám Károly, Brezovszki Sándor, akikkel találkozhatunk a különböző futamokon.


Kezdődjék az ütközet, jó szórakozást!

- Gyuris Orsi -


Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top