• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Nem teszik alább a lécet

Maxx Race Team – Szilveszter Rallye

Velenczei Ádám – Apkó András, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Két hónap telt el azóta, hogy a Velenczei Ádám-Apkó András duó versenykörülmények között terelte a Mitsubishi Lancer Evo IX-t. A Maxx Race Team párosa idén még egy utolsó dobásra készül a hungaroringi Szilveszter Rallyen, s aztán garázsba helyezik versenygépüket. A szezonzáró futamon pedig nem csak a szórakozás, de az eredmény is fontos lesz Velenczeiéknek.

Velenczei Ádám: Az idei a harmadik alkalom lesz arra, hogy elindulunk a Szilveszter Rallyen. Tavaly sajnos elég szerencsétlenül kezdődött számunkra a hungaroringi autózás, hiszen már az első gyorsasági szakaszon eltörött a Mitsubishi féltengelye, s így jó nagy hátrányba kerültünk a folytatásban. A második nap viszont annál jobban sikerült: abszolút 4-5. időket is abszolváltunk a fagyos úton, s remélem, most sem lesz ez másképp. Habár ez egy buliversenynek számít, mi igyekszünk majd minél jobban felkészülni, és minél eredményesebben végezni a szezonzárón. Amikor elindítják az órát, küzdünk a másodpercekkel – akárcsak évközben, az éles bevetéseken.

Szlalomos múltamból kiindulva úgy érzem, hogy fekszenek nekem a csiki-csukis pályák, amiket nagyon kedvelek is. A verseny előtt azonban még szeretnénk egy hasonló nyomvonalú szakaszon tesztelni, hogy a kocsit és magunkat is ráhangoljuk az év végi jamboree-ra. Találgatásokba, jóslatokba viszont nem mennék bele, mégis milyen helyezésekre lennénk esélyesek. Annyi biztos, hogy a szombati, esti gyorson hátrányba leszünk a többiekhez képest, hiszen nem lesz lámpasorunk, s így jóval nehezebben fogjuk majd megtalálni a megfelelő féktávokat. Ennek ellenére igyekszünk majd folyamatosan gyorsulni, vasárnap napközben pedig behozni a lemaradásunkat. Komoly nevek, komoly autók fognak felsorakozni hétvégén a rajtrácsra, akikkel szemben azért jó lenne felvenni a kesztyűt. Örülnénk neki, ha ehhez az időjárás is hozzájárulna, hogy jó körülmények között, minél több kilátogatónak okozhassunk élményt az idei Szilveszter Rallyen.

Apkó András: Nagyon várom már, hogy két hónap után ismét versenyautóba üljünk. Legutóbb Kiskunlacházán álltunk rajthoz, egy FRT futamon, s nekem már nagyon hiányzik a rallyfeeling.

A Hungaroringen 2005-ben már volt alkalmam körözni, ám akkor egy másfajta rally rendezvényen, amin azonban hamar kiestünk. Ádámmal együtt igyekszünk minél jobban felkészülni az év végi viadalra, hogy ne érjen minket semmiféle meglepetés. Én már nézegettem Kazár Miki és Percze Nándi belső felvételeit, amikor Mitsubishivel mentek. Próbáltam az itinerre is figyelni, hogy milyen kanyarokat írtak fel, milyen volt a pálya vezetése, stb. Bízom benne, hogy a pálya nyomvonala és a rendezés ismét kiváló lesz, és minden a jól megszokott ütemben fog zajlani.

A célom most is az lenne, hogy minél előrébb végezzünk, nem csak a kategóriánkban, de az abszolút értékelésben is. Érdekes versenyünk lesz, hiszen az ORB mezőnyének egy részével is összemérhetjük majd a tudásunkat. Szeretném, ha tiszta körülmények között, egy jó csatát tudnánk vívni a többiekkel, akik szintén Mitsubishivel indulnak. Nem csak terv, de elvárás is nekem a jó helyezés, hiszen minden futamnak eredménycentrikusan állok neki – én ugyanis nem szeretem, nem élvezem a tét nélküli dolgokat. Ha versenyzünk, akkor két/négy lábbal kell nyomni a gázt, és csinálni a dolgunkat!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Absolut Hostess Kft.,  Geoteam Kft., Gregor és Társai Nyomdaipari Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; web: www.maxxraceteam.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top