• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Méltó és sikeres évzárás

Maxx Race Team – 17. Europartner Mikulás Rallye, 2013. december 7-8.

Kiss Viktor – Szedő Csaba, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

 

Pályafutása eddigi legsikeresebb versenyén van túl Kiss Viktor. A Maxx Race Team pilótája is csatasorba jelentkezett Mitsubishi Lancer Evo IX R4 versenygépével a 17. Europartner Mikulás Rallyen. Viktor kedvence a Veszprém környékén megrendezésre kerülő esemény, így nem volt kérdés, hogy akár esik, akár fúj, neki ott kell lennie az évbúcsúztatón. A várva várt havas futam elmaradt, ám annál nagyobb volt a balassagyarmati versenyző meglepetése: navigátorával, Szedő Csabával az abszolút 14. helyen végeztek.

 

Kiss Viktor: Régi, kedves barátommal, Szedő Csabával álltam rajthoz a mindennél jobban várt, 17. Europartner Mikulás Rallyen. Egy igazán jó hangulatú buliversenyre készültünk, ami be is vált – talán nem túlzás azt állítanom, hogy az eddigi legjobb, legsikeresebb futamomon vagyok túl.

Nem kezdődött azonban szerencsésen a hétvégénk: már az első gyorsasági rajtjában eltörött a Mitsubishi Lancer Evo IX R4 hátsó féltengelye, s így csak gurulni tudtunk a pályán. A második szakaszra viszont meggyógyult a kocsink, onnantól kezdve pedig nagyon jókat csatáztunk a többiekkel. Totál bulira vettük az egész rendezvényt, minden második árokba beestünk, látványra, keresztbe mentünk, viccelődtünk – ezért a végkifejlet minket is igazán meglepett. Volt, hogy az abszolút 6-7. helyhez is a mi nevünket rendelték hozzá az időeredményeink alapján. Most végre igazán kipihenten álltunk rajthoz, s valószínűleg ez járulhatott hozzá leginkább a sikerünkhöz. Felszabadultan, az élményért autózva indultunk el ezen a futamon, ezért minket lepett meg a legjobban, hogy ilyen sikeresen zártuk a megmérettetést.

Igaz, havas versenyt vártunk, de a jó hangulat abszolút kárpótolt bennünket – s szerintem Csabi is hasonlóképpen gondolja. A teszten jó jeges volt az út, azért szorítottunk, hogy még érkezzen égi áldás, és essen pluszban néhány centi hó, hogy igazi hóautózást tudjunk folytatni a Mikulás Rallyen. Bízom benne, hogy jövőre majd ezt is bepótolhatjuk! Az új év beköszöntéig azonban még egy verseny vár rám: a hétvége sikerein felbuzdulva kedvet kaptam a Szilveszter Rallyehoz is, ahol egy új autót fogok kipróbálni, kizárólag tesztjelleggel.

 

Szedő Csaba: Viktorral gyerekkori barátok vagyunk, tavaly már versenyeztünk együtt. Murván azonban ez a Mikulás Rallye volt az első közös szereplésük. Ráadásul nekem idén ez volt az első versenyem, murván pedig már vagy öt éve nem autóztam.

Viktor sokat fejlődött a tavalyi teljesítményéhez képest, sokkal keményebben nyomta a gázpedált, és több mindent vállalt el a pályán. Jól tudtunk együtt dolgozni, pontos itinert írtunk, és a jó hangulat is garantált volt.

Szórakozni mentünk, de már a második gyorsasági után látszott, hogy azért van mit keresnünk a futamon: abszolút 6. és 7. időt is tudtunk abszolválni. Ám az első szakaszon jelentkező hajtás- illetve hangosítás problémák azért így is rányomták bélyegüket a szereplésünkre, hiszen több másodpercet is benne hagytunk az ösküi pályán. Összességében azonban egy tökéletes rendezésű, pörgős versenyünk volt, ami méltó zárása volt a 2013-as szezonnak.

 

A Maxx Race Team versenyzőpárosai ezúton kívánnak minden kedves partnerüknek, szurkolójuknak Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Évet!

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Profi-Drink Kft., Deák Hűtő és Klíma Kft. (deakhuto.hu), Brill Company Zrt., Sabina 2000 Kft., Patrimon International Biztosítási Alkusz Kft., Krafli Sweet Kft. (Dream), Alkohol Trade Kft., Benyó Autószerviz Kft., Esély Iskolai Szövetkezet

Makói Pro Sanitas Bt., Zöld Élet Szociális Szövetkezet, Első Magyar Szociális Vidékfejlesztési Szövetkezet, ÚT-GARANTOR Kft., Börcsök Trafik Bt., Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány (rogers-iskola.hu; www.szefi.hu/gimnazium), Perla Moda Kft. (Magenta – Aréna), Sztár Motel (Balassagyarmat)

 

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; web: www.maxxraceteam.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top