• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Csőlátásban közlekedve - Mikulás Rallye 2014

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna régi szokásához híven a Mikulás Rallye-val búcsúztatta a 2014-es szezont. A megállás nélkül szakadó eső extrém körülményeket varázsolt a Veszprém környéki murvákra. Janiék az erősen korlátozott látási és egyéb viszonyok ellenére kiváló hangulatban teljesítették a még így is rendkívül élvezetes évzárót.


Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY párosa, Puskádi János és Gódor Barna az idén utoljára húzta fel a tűzálló versenyzőruhát. A mindig oly kedvelt Mikulás Rallye ezúttal igen mostoha körülményekkel lepte meg lelkes résztvevőit. A folyamatosan szakadó esőben az ember azt gondolná, hogy egyedül a pilóták és navigátorok számára öröm a verseny. Erre azonban igencsak rácáfolt a nagyszámú és minden tiszteletet megérdemlő kitartó nézősereg a pályák mentén. Ez azért azt is megmutatta, hogy a honi autósportot övező ismert problémák ellenére a baj nem magával a RALLYE-val van.

Persze ilyenkor a küzdelem elvileg nem „vérre megy”, de azért az mindig kiderül, hogy komoly presztízs értéke is van az itt elért eredménynek. Janiék sem kímélték a Fabia Super 2000-est, és kimondottan örültek annak, hogy ilyen extrém nehéz körülmények között autózhatnak, hiszen erre ritkán adódik alkalom. Utoljára több mint két éve az Azori szigetek ERC futamán találkoztak hasonló „kellemes” időjárással, bár az ottani szinte állandó tejföl szerű ködöt most megúszták.

A saras pályákra való nyitott mintás, puha keverékű abroncsokkal teljesen élvezhető volt a versenyzés a Puskádi – Gódor páros számára. Problémát csak a „kilátástalanság” jelentett, mivel az első néhány méter után olyan mértékben szűnt meg az oldalsó ablakok tisztasága, hogy csak az első szélvédőn keresztül láthatta Jani az utat. Viszont az autó szinte egyfolytában keresztben haladt a sárban az erősen lecsökkent tapadás okán és ezért bizony jó lett volna néha oldalt is kinézni. Ha nem volt saras, akkor csak párásodott az oldalablak, ami a Skodán műanyag és nem lehúzható. Aki tehette amúgy letekert ablakkal közlekedett az ellenfelek közül, de Janiéknak ez a lehetőség nem állt rendelkezésre.

Időnként ezért amolyan vakrepülésben haladt a Fabia, emiatt is maradt néhány másodperc a pályákban. A jobbos kanyarokban még csak látta Jani az út szélét, a balosokban viszont egyáltalán nem, így mivel „nem volt kedve” feldőlni egy belső íven megbújó traktorgumin balra kicsit néha szélesebben sikerült a befordulás. Továbbá sajnos ismét különösebb előjel nélkül „érkezett” egy defekt az egyik szakasz végén, de szerencsére ez nem okozott jelentős időveszteséget.

Mindentől függetlenül jókedvűen sikerült teljesíteni a Mikulás Rallye-t és végül az abszolút hetedik helyen érkezett a célba a Puskádi – Gódor páros. Ennél picivel többet vártak maguktól, de így legalább nem karosszéria munkával tölti a Szervizcsapat az év hátralevő részét. Ez azért is előny, mert rövid szünet várható csak a következő versenyig, hiszen megszokott, hogy az új szezon korán kezdődik az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY számára. Hogy pontosan mikor, az még kérdéses, de előtte még jelentkezünk a szokásos év végi szezon összefoglalónkkal.

Addig is kívánunk mindenkinek kellemes készülődést az ünnepekhez!

Csökő Zoltán

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY és az EUROSOL – HONDA Civic Type-R ezúton is köszöni Partnereinek, Támogatóinak segítségét, akik lehetővé teszik, hogy a csapat e csodálatos helyszíneken és versenyeken részt vehessen itthon és az ERT sorozatban.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top