• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Szántó Nikolett: KOE - Szlovákia Ring

A Nerom3 Drift Team beszámolója a King of Europe utolsó futamáról


2013 Szlovákiaring IV. hely

Nagyon vártuk ezt a versenyt. Az autót sajnos a Hungaroringen nem tudtuk igazán kipróbálni, az eltört váltókihajtás miatt. Így ennek a versenynek is tesztelési céllal kezdtünk neki. A Szlovákiaring egy nagyon jó pálya, gyors bekezdéssel és technikás kanyarokkal. A King of Europe ezen futamán már tavaly is Európa legjobbjai vettek részt.


Szombaton egy rövid eligazítás után kezdődött az edzés. Néhány óra állt a rendelkezésünkre, hogy Nikolett felmérje az autót, megtaláljuk a legjobb beállításokat, és a megfelelő gumikat a kocsihoz és a pályához. A kardán nem volt tökéletes, így nagyon rázta a kasztnit, de szerencsére kibírta a versenyt. Az edzés végére sikerült kidolgozni a stratégiát és az eligazításon elhangzottaknak megfelelően felépíteni az autózást. A nap végén több éves díjat is kiosztottak, köztük Szabó Zspower Zsolt-nak, aki a legjobb szerelő díjat kapta az egész éves munkájáért, amihez ezúton is gratulálunk neki! A vasárnapi egy órás edzés rendben zajlott, mígnem az utolsó köröknél szóltak, hogy más megindítást várnak el mint amiről előtte szó volt.

Nikolett a kvalifikáció első körében az újonnan elvárt kézifékes megindítást választotta, míg a másodikban egy agresszív terhelésváltással indított. A látottak és a külső szakavatott szemlélők véleménye alapján jobb helyezésre számítottunk, de bekerültünk a legjobb 32 közé és kezdődhettek a harcok. Az első ellenfél az orosz Alex Golovnya volt. Kemény csata volt, amelyet 4-6, 7-3 pontozással nyertünk. A Top 16-ban egy feltörekvő tehetség a 17 éves lengyel Adam Zalewski ellen kellett rajthoz állni, itt a bírók egy visszahívást láttak szükségesnek, de végül 6-4, 6-4-gyel Nikolett nyerte a futamot.

A Top 8-ban Amerigo Montverde-vel találkoztunk. Nikolett követőként igyekezett beérni, a már a gyorsító szakaszon elautózó olasz pilótát, elől haladóként viszont nagy szögeket vállalva nyerte a futamot. A döntőbe jutásért nem más, mint a 2013-as bajnok, Francesco Conti volt az ellenfél. Az izgalmas csatából Conti jutott tovább.
A 3.helyért vívott küzdelem érdekesnek bizonyult a román Calin Ciortan-nal. Calin elől haladóként elhagyta a pályát, de a bírók 4-6, 5-5 pontozással mégis őt látták jobbnak. Így a 4. helyen sikerült befejezni az évad utolsó KOE futamát.

Nagyon boldogan és elégedetten hagytuk magunk mögött a Szlovákiaringet. Tökéletes zárása volt ez a 2013-as szezonnak és ígéretes nyitása az E46-os korszaknak.

Gratulálunk minden magyar pilótának!


A versenyen készült videók és képek megtalálhatóak Facebook oldalunkon: www.facebook.com/NikolettSzantoDrift

Köszönjük mindenkinek aki velünk volt a pályán vagy otthonról szurkolt nekünk.

Nerom3 Drift Team


Köszönet partnereinknek :

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top