• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

WSR – nyolcadszor a Hungaroringen

A motorhang. Tíz emberből kilenc ezt említi, amikor azt kérdezik, mi hatott rá a legjobban egy autóversenyen. A motorhang, amitől az ember hátán végigfut a hideg, amitől gyorsabban ver a szíve. 
Nos, a World Series by Renault hétvégéjén – amelynek mezőnye immár nyolcadik alkalommal vendégeskedik a Hungaroringen – ha valamivel, hát a szép hanggal biztosan nem lesz gond! 
 
A Formula–Renault 3.5 kategória eddig sem volt piskóta, de 2012-ben kisebbfajta generációváltáson esett át, s a fejlesztések során az volt az egyik legfontosabb szempont, hogy az autók teljesítményben és minőségben is közelebb kerüljenek a Formula–1-hez. 
Sikerült. 
 
Így azután, most már nem csupán azt mondhatjuk el, hogy Kimi Räikkönen egyenesen a Formula–Renault-ból száguldott át az F1-be, és hogy ebben a sorozatban alapozta meg a tudását többek között Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, vagy, hogy mást ne említsünk, a magyar F1-es pilóta, Baumgartner Zsolt, hanem azt is, hogy ez a sorozat sem látványban, sem gyorsaságban nem sokkal marad el a csúcskategóriától. 
 
 
 
S ha valaki még ezek után is arra vágyna, hogy egy valódi Formula–1-es versenygép közelébe kerüljön, nos a szeptember 13-14-ei hétvégén erre is lesz lehetősége, hiszen David Coulthard a tavalyelőtti Red Bull Renault-val tart bemutatót a pályán. Csak jelzésképpen: ebben a bivalyerős versenygépben még 2.4 literes, V8-as motor duruzsol. Vagyis inkább dübörög.A World Series by Renault abból a szempontból más, mint az összes többi gyorsasági autós sorozat, hogy itt tudatosan közel engedik a közönséget a profi versenysporthoz: a boxutca mögötti rész állandóan nyitva áll, sőt, ha éppen nincs verseny, maga a boxutca is szabad terület a szurkolók számára, ahol pedig már tényleg bepillantást nyerhet mindenki az autósport boszorkánykonyhájába. Miközben a pályán zajlanak az események a különböző kategóriákban (a lelátón is szabadság van, mindenki oda ül, ahova csak akar), a pálya területén kerékcsere-versenyen vehetnek részt az érdeklődők, sőt, F1-es szimulátoron is kipróbálhatják magukat, lesz versenyautó-kiállítás, a gyerekeknek vidámpark és ugráló várak, verseny pedálos autókkal. 
 
 
A programok szombaton és vasárnap is reggeltől zajlanak a mogyoródi aszfaltcsíkon és a pálya területén, ahová nemcsak a belépés ingyenes, hanem a programokon való részvétel is. 
 
Regisztrálni a Renault márkakereskedésekben, vagy a renault.hu/wsr oldalon lehet.
 
A szurkolókat és érdeklődőket ingyenes buszjárat szállítja Budapestről a Hungaroringre, amely az Árpád hídi buszpályaudvar 9-es kocsiállásáról indul. Szombaton és vasárnap is reggel 8 órától 18 óráig húsz percenként folyamatosan, visszafelé pedig 8.30 órától húsz percenként közlekednek a buszok.
 
 
Forrás: hungaroring 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top