Nyomtatás
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése

Még nem tudták „kikalapálni”

Őrületesen nagyot bukott Ózd és Sáta között Ollé Sasa és Tóth Zsolt. Sokan azt mondták, hogy az R5-ös Fabiat a kukába kell dobni, a pilóta azonban cáfolta ezeket a híreket. Vannak benne megmenthető dolgok, de az is tény, hogy az újjáépítéshez jó néhány alkatrészt be kell szerezniük. Az Iseum Rallye-ig erre kevés az idő, úgyhogy a kettőst leghamarabb a következő futamon láthatják a szurkolók.

 

  • Hogy vagytok?
  • Köszönjük, most már jobb. Pályafutásom legnagyobb bukásán vagyunk túl, emiatt természetesen egyáltalán nem vagyok boldog. Már Miskolcon is kínlódtunk a futóművel, valamiért mindig kitört az autó háta. A spereket kellett beállítani, ami közvetlenül a futam előtt realizálódott. Rossz volt az időjárás, nem tudtunk tesztelni, a probléma pedig továbbra is fennmaradt. A második körre a mérnök tanácsára lejjebb ültettük az autót, de Sátánál nagy sebességnél bal lábfékre úgy reagált az autó, mintha olajra, vagy jégre értünk volna. Kezelhetetlenné vált, aztán jött a fa és a patak.

  • Nagy baj is lehetett volna?
  • Ezen nem gondolkodom. Elvesztettem az eszméletem, a térdem és a bokám zúzódott, szerencsére Zsolti nem sérült meg, mert az én oldalamon történt a becsapódás. A versenyzői önbizalmam viszont megcsappant, bár azt szokás mondani, hogy egy ilyen bukás után azonnal vissza kell ülni az autóba. Ebbe jelenleg nem lehet, néhány hét múlva viszont már igen.
  • Az Iseum Rallye így kimarad?
  • Sajnos igen, az újjáépítés valamivel hosszabb folyamat, mint amennyi rendelkezésre áll. Sok minden megmenthető a Fabiában, de új váltót és motorblokkot mindenképpen be kell szereznünk. A murva futóművünk megvan, remélem Fehérvárra minden összeáll. Ettől függetlenül ott leszek Szombathelyen, de csak mint külső szemlélő. Elmegyek, egy kicsit fájdítani a szívem. 

Forrás: www.savariarallye.hu

Kapcsolódó elemek