• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Neuville Korzika királya

Korzika Rali riportja

  1. április 6-9.

 

 

Thierry Neuville pályafutása első Korzika Rali győzelmét gyűjthette be a négynapos verseny végén, vasárnap. Így a Hyundai-pilóta az idei negyedik különböző nyertes. A második helyezett Sebastien Ogier lett a Forddal. Dani Sordo már-már biztos második helyről csúszott le a bronzérmes helyre.

 

Neuville teljesítménye nem semmi, de a címvédő Ogier-é sem. Először is Neuville-é azért, mert a belga pilóta azután, hogy a szezon első két raliján önhibájából kiesett megrázta magát és az előző ralin, Mexikóban már harmadik lett, most pedig még jobb eredménnyel győzött. Neuville azért nem nyeretlen kétéves Korzikán, tavalyi második helyezése a hétvégén előre vetítette a győzelem lehetőségét. Ez a győzelem azért a verseny során nem volt kézenfekvő.

 

A belga pilóta az első nap visszaesett Kris Meeke és Sebastien Ogier mögé. A második nap elején azonban kitűnő formába kezdett lendülni - mikor a neki jobban fekvő szűk és murvás utak következtek - miközben két versenytársától elfordult a szerencse. Gyorsan a második helyre tört, majd hirtelen első lett, mikor az élen álló Kris Meeke kénytelen volt feladni a versenyt motorproblémái miatt.

 

„Hihetetlen érzés! Azt hiszem ez volt az első alkalom, hogy könnyek szöktek a szemembe mikor átléptem a célvonalat.” – twittelte később a Hyundai pilótája.

 Fotó: Amber PR

A 2016-os győztes Ogier sem ezüsttálcán kapta a második helyezést. A rali utolsó napjának kezdetén elektromos meghibásodás lépett fel a francia autójában, de összeszedte magát és az utolsó gyorsasági szakaszon megelőzte Sordót és végül második lett. Ezzel az M-Sport pilótája tovább növelte előnyét az egyéni ponttáblán.

 

Jari-Matti Latvalának nem sikerült most sem a negyedik helyezésnél előkelőbb helyen célba érnie. 2015-ben pedig a Korzikára visszatért Francia Raliról a finn pilóta vihette haza a győztes trófeát, de ezt a bravúrt sem tavaly, sem idén nem sikerült megismételnie. A Toyota pilótája a Power Stage-győzelemmel és az azért járó extra öt ponttal azért busásan vigasztalódhat. Ogier, Breen, Sordo és Neuville kapott még a Power Stage helyezéseikért 4-3-2-1 pontot, ebben a sorrendben.

 

Az ötödik helyezett Craig Breen nagyot brillírozott ezen a ralin. Az utolsó szakasz előtt még a dobogó sem volt túl nagy távolságra tőle, de Latvala végül az utolsó gyorsasági szakaszon aratott győzelmével elorozta előle a negyedik helyet.

 

Hayden Paddon problémamentes vezetéssel lett hatodik. Őt Mikkelsen követi a hetedik helyen, amivel a norvég pilóta a WRC2 győzelmet megszerezte. Teemu Suninen és Yohan Rossel zárja az első tizet.

 

Több neves pilóta is bakizott a ralin. Meeke mellett Stephane Lefebvre, Elfyn Evans, Juho Hanninen és Ott Tanak is hibázott, így vagy kiestek vagy nagyon hátul végeztek a sorrendben.

 Fotó: Amber PR

A következő világbajnoki ralira három hetet kell várnunk, hiszen 2017. április 27-30. között kerül megrendezésre az Argentin Rali. 2016-ban Hayden Paddon meglepetés győzelmet aratott a dél-amerikai versenyen. Az új-zélandi pilótát a verseny végén nagy nyomás alatt tartotta a világbajnokságban vezető Sebastien Ogier, de végül csak a második helyen tudott célba gurulni. A bronzérmes helyezés Andreas Mikkelsené lett a Volkswagen Motorsport II autójával.

 

 

2017-es Korzika Rali eredménye

 

  1. Thierry Neuville (BEL) Hyundai I20 3:22:53,4
  2. Sebastien Ogier (FRA) Ford Fiesta WRC 3:23:48,1
  3. Dani Sordo (ESP) Hyundai I20 3:23:49,4
  4. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Yaris WRC 3:24:03,0
  5. Craig Breen (IRL) Citroën C3 WRC 3:24:03,1
  6. Hayden Paddon (NZL) Hyundai I20 3:25:09,7
  7. Andreas Mikkelsen (NOR) Skoda Fabia 3:31:04,1
  8. Teemu Suninen (FIN) Ford Fiesta 3:32:10,4
  9. Stephane Sarrazin (FRA) Hyundai I20 3:32:17,0
  10. Yohan Rossel (FRA) Citroën DS3 WRC 3:35:50,5

 

A világbajnokság eredménye a Korzika Rali után:

 

  1. Sebastien Ogier (FRA) M-Sport WRT 86 pont
  2. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Racing WRC 73 pont
  3. Thierry Neuville (BEL) Hyundai Motorsport 53 pont
  4. Ott Tanak (EST) M-Sport WRT 48 pont
  5. Dani Sordo (ESP) Hyundai Motorsport 45 pont
  6. Craig Breen (IRL) Citroen WRT 31 pont
  7. Kris Meeke (GBR) Citroen WRT 27 pont
  8. Hayden Paddon (NZL) Hyundai Motorsport 25 pont
  9. Elfyn Evans (GBR) M-Sport WRT 20 pont
  10. Andreas Mikkelsen (NOR) Skoda Fabia 12 pont

 

Gyártók

 

  1. M-Sport WRT 129 pont
  2. Hyundai Motorsport 105 pont
  3. Toyota Racing WRC 79 pont
  4. Citroen WRT 71 pont

 

 

 

Forrás: Amber PR
Fotó: Amber PR

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top