• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Győzelemmel kezdtük az évet

Az Érdi Rallye Team a 2017-es évadot a Holland Rali Bajnokság első állomásán – az emmeloordi székhelyű – Zuiderzeerallyn kezdte. Nem titkoltan felkészülésnek szánták ezt a versenyt az EB kanári-szigeteki futama előtt. Ami az autótípust illeti, minden maradt a régi, viszont egy új Evo X-es érkezett az elhasznált régi helyett. Ezt az új autót próbaverseny nélkül zsákbamacska lett volna elutaztatni az atlanti-óceáni Gran Canariára, az első éles viadalra.
 
 
 
A március 18-i megmérettetésre a versenyautót a Heuvel Motorsport készítette fel, Érdiéken kívül a vetélytársak még 8 ugyanilyen autóval neveztek be, ami a teljes mezőny közel egyharmadát tette ki. A verseny szombat délben kezdődött a város főterén, majd a környékbeli aszfaltos pályákra vezetett az út. A 13 gyorsaságiból álló futam második szakaszának rajtjánál eltörött a bal hátsó féltengely, emiatt az Ifj. Érdi–Papp páros, sajnos, a verseny feladására kényszerült.
Csatára készen a Heuvel Motorsport autói.
Ifj. Érdi Tibor ekképpen kommentálta a történteket: „Nagyon sajnálom, hogy így kellett kezdenünk a versenyt, de éppen azért jöttünk, hogy az ehhez hasonló problémák ne az értékes pontokért vívott harcban jöjjenek elő.”
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a rendezők engedélyt adtak a verseny rövidített változatának a teljesítésére, így a szervizelést követően – igaz, rövidebb távon – folytatódhatott tovább a teszt. A versenyzőpáros a nap hátralévő részében a maradék 50 kilométeren értékes tapasztalatokat gyűjthetett az autóval kapcsolatban.
 
Jócskán fél tizenegy után ért véget a versenynap, aminek zárásaképpen az első helyért járó kupát is átvehették a versenyzők. Köszönettel tartozunk a támogatóinknak, egy hazai sajtótájékoztatót követően folytatás május elején a Kanári-szigeteken!
 
Az Érdi Rallye Team

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top