Nyomtatás
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése

Ígéretes kezdés!

Mindenki nagyon várta már az idei első versenyt, még akkor is, ha nem ORB volt és csak tesztjelleggel vett részt a csapat a Sopia-Net Orfű Ralin. Jó hangulatban és remek eredményekkel kezdtük a szezont, a Turán-Bagaméri páros megnyerte a licencesek versenyét a VW Polo R5-el, míg a Klausz-Csányi páros a 4. helyet szerezte meg az erős mezőnyben, először használva a Skoda Fabia R5 EVO II-t versenykörülmények között. 

 

Várkonyi Szabolcs csapatvezető: 

Türelmetlenül várta mindenki a bemutatkozást a 2021-es évben, szerencsére a körülmények ideálisak voltak a versenyzéshez és a rendező is egy remek versenyt rakott össze. Egy hibája volt csak, hogy nem lehettek nézők, amit személy szerint nagyon nem értek, hiszen a ralit nem sok sporthoz lehet hasonlítani, a 40-50 négyzetkilométeren szétszóródó szakaszokat esetleg megtekintő nézők nem hinném, hogy nagy veszélynek lennének kitéve járványügyi szempontból a szabad levegőn. De hát én nem érthetek ehhez. 

A Korda Racing ismét remek autókat hozott, Frici már ismerősként az első pillanattól fogva komoly tempót tudott diktálni és a 9-ből 7 szakaszon is az első időt teljesítve megnyerte a versenyt, miközben több beállítást és a Hankook új gumijait is próbálgathatta. Bár szorosan, de mondhatjuk, magabiztosan nyerte a versenyt úgy, hogy a regnáló bajnok is itt volt, így ez jó alapot és kellő önbizalmat ad a hét végi első ORB futam előtt, ahol a nemzetközi sztárok miatt még ennél is gyorsabbnak kell lennie a győzelemhez, de mi más is lehetne a cél!

Kristóf még nem érezte magát komfortosan az új autóban, nagyon Fordosan akarta vezetni, még egy kis időre szüksége van a megfelelő technikához, ezáltal az önbizalomhoz. De úgy gondolom, nem nagy a lemaradása, amit 1-2 verseny alatt szeretne is behozni és talán az általa annyira kedvelt murvás futamtól kezdve a győzelemért is esélye lesz harcolni.

Köszönjük partnereinknek, hogy ezekben a nehéz időkben is kitartanak mellettünk.

 

A Ritmus ASE együttműködő partnerei: 

Multifilm SFX Kft., CS-Process Kft., Sun&Fun Holidays, Hetech Trend Kft., VPT Caravan, Autóflex Kft, Krisped Kft, Multiprogres B.R. Kft., Droidx Kft., Sütödetech Kft., Airvent Zrt., ZFW Hortiservice Kft.,  Villumen Kft., Aqua-Start Kft.,  CATA, RIWAX.

 

Fotó: MGR Images