• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Top 5 Szilveszter Rallye-n is!

Maricsek Miklós és Notheisz Ivett átmentette a Mikulás Rallye-n mutatott formáját a Szilveszter Rallye-ra, hisz az MR Racing SE kettőse az abszolút ötödik helyen zárta az óévbúcsúztató futamot. Míg az R4-es Mitsubishi Lancerrrel száguldó párosa elégedetten térhetett haza a Hungaroringről, addig a csapat másik két egysége, az Ifj. Cseh - Németh és az Osváth - Csáki duók apró, de annál bosszantóbb technikai hibák miatt voltak kénytelenek feladni a mogyoródi futamot.

 

„Szép ez az eredmény, de nem szabad hátradőlnünk.” Mondta még a Mikulás Rallye után Maricsek Miklos. A váci pilóta nem is pihent sokat a babérjain, és a Szilveszter Rallye-n azt is bebizonyította, hogy a laza talaj után aszfalton is képes felvenni a küzdelmet az élmezőnnyel.

 

„Nagyon fontos ez az ötödik hely, mert talán most bebizonyítottuk azt, hogy a Mikulás Rallye-n mutatott teljesítményünk nem egy egyszeri, kicsúszott jó eredmény volt és nem arról van szó, hogy ott akkor kifogtunk egy jó napot és ennyi. Még ha magamban tudtam is, hogy mindent jól csináltunk Ivettel a Mikuláson, ott volt bennem a kérdés, hogy na, akkor a következőn, hogy lesz? Ráadásul a Szilveszter Rallye egy aszfalt futam, ami merőben más, mint egy murvás verseny. Épp ezért van komoly értéke a Szilveszter Rallynak, mert talán megerősítést nyert az, hogy valami történt és látszik a fejődés a teljesítményünkön. Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy ezt az eredményt így össze tudtuk rakni Ivettel és a csapattal. A csapattal, akik Szvatek Zsoltival az élen, két éve fáradhatatlanul dolgoznak értem és annak a rengeteg munkának, amit beleteszünk ebbe a történetbe, végre látszik az eredménye. Boldog vagyok, mert végre megerősítést nyert, hogy nem a véletlenek sorozata, hogy ilyen jól tudunk szerepelni. Mi a hatodik hellyel számoltunk, de ilyen a rali, Botkáékat megbüntették, így megörököltük az ötödik pozíciót. Közel voltunk Velenczei Ádámhoz és mi voltunk a második leggyorsabb Mitsubishis páros, úgyhogy rettenetesen elégedett vagyok.”

Ellentétben a korábbi évekkel, a dobogóra nem volt esélye a Szilveszter Rallye-n az Ifj. Cseh Vilmos - Németh Gergely kettősnek a frissebb technikákkal teletűzdelt mezőnyben, de a Mitsubishi Lancerrel versenyző páros ismét megcsillantotta a tehetségét, hisz a negyedik szakaszig az abszolút ötödik pozíciót foglalták el összetettben.

 

„Mindenképp az R5-ös autókkal versenyző párosok mögé vártuk magunkat az N-es Mitsubishivel és meglepődve tapasztaltuk, hogy egy-két R5-öst is sikerült magunk mögött tartani. Velenczei Ádám volt előttünk az R4-es Mitsubishivel és utána mi következtünk a sorban. Örültünk az eredménynek, de egy banális hiba miatt az abszolút ötödik helyről kiestünk. Az üzemanyag szintjelző tréfált meg minket. Tudtuk, hogy rossz az alkatrész és megpróbáltuk megjavítani. Úgy tűnt, hogy sikerült, de pont ez vert át minket. Valamennyit mutatott a műszer és azt hittük, hogy ez a valós érték, de, mint kiderült tévedtünk. Mi az általunk valósnak hitt értékhez próbáltuk igazítani az üzemanyag mennyiséget. Nyilván nem akartunk plusz 10-20 kilókat cipelni, mert szinte nem is voltak etapok, illetve a gyorsasági szakaszok sem voltak hosszúak. Ráhagyással számoltuk az üzemanyagot, de a szintjelző megviccelt minket. Olyannyira, hogy a belső gyorsasági felénél elkezdett dadogni az autó, majd lekapcsoltam az ALS-t, hogy hátha kiérünk. Sajnos a cél előtt leállt a Lancer és nem is tudtuk elindítani, viszont mikor megtankoltuk, újra beindult. Egyszerűen kifogyott az üzemanyag. Nagyon sajnáljuk és nem is hisszük el, hogy ilyen van, de most megtörtént velünk.”

 

Osváth Péter és Csáki Richárd még csapattársaiknál is balszerencsésebbek voltak, hisz az első szakaszt követően, a második nap reggelén kénytelenek voltak feladni a Szilveszter Rallye-t.

 

„Kötetlenül, jó kedvvel álltunk neki a versenynek. Két kört tréningeztünk, majd szerda este elrajtoltunk. Tét nélkül akartunk autózni egyet, az volt a cél, hogy jól érezzük magunkat a kocsiban és a nézőknek is mutassunk valamit. Sajnos csütörtök reggel előjött egy kisebb technikai probléma, amit nem tudtunk orvosolni és, hogy ne tegyünk nagyobb kárt a téli nagy revízió előtt az autóban, inkább kiáltunk. Sajnálom, mert a pálya is tetszett, az időjárásra sem lehetet panasz és jó lett volna még egy versenyt futni idén, de ez most nem jött össze, így alakult.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top