• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Négy autóval a Miku VB-n!

A Mikulás Rallye egy év végi buli verseny, ahol mindenki önfeledten csapathat murván és senki sem foglalkozik az időeredményekkel. Minden évben ezeket a frázisokat puffogtatják a pilóták és navigátoraik, de valójában mindenki csak addig tekinti dzsemborinak a futamot, amíg el nem rajtol az első gyorsasági szakaszon. Onnantól egy kőkemény küzdelem, amit ugyan nem bajnoki pontokért, hanem a presztízsből vívnak meg a versenyzők. 

 

Maricsek Miklós az Ózd és a Mikulás Rallye-k között eltelt egy hónapban két Rallye Sprint futamon is rajthoz állt, majd mentorként segédkezett az Orfűn megrendezett navigátor suli életében. Ahogy a váci pilóta fogalmazott már alig várja, hogy ismét benzingőzt szagolhass a hétvégén.

 

„A Mikulás Rallye valójában egy mini ORB futam, ahol rajthoz áll a magyar rallye mezőny krémje. Buli versenynek nevezzük, de azt gondolom, hogy sem nekem, sem a többieknek nem az és ezzel szerintem elárultunk mindent. Nagyon erős mezőny gyűlt össze, úgyhogy rendesen fel kell kötni azt a bizonyos alsóneműt! A Mikulás a zsákjából tényleg egy komoly versenyt húz ki, mi ugyan úgy készülünk rá, mint egy ORB futamra és megpróbálunk ebben az erős mezőnyben minél jobb eredményt elérni.”

 

Osváth Péter osztja Maricsek Miki álláspontját, a balatonfüredi pilóta szerint is mindenki ugyan úgy készül a mezőnyben a Mikulás Rallye-ra, mintha az az ORB naptár része lenne. A 3-as kategória idei negyedik helyezettje mellett ismét párja, Farnadi Ágnes diktálja az itinert a Mitsubishiben, de egy nem várt incidens megnehezítette a páros felkészülését a december eleji futamra.

 

„Egy közúti baleset áldozata lettem, minek következtében megsérült a bal lábam. Mindenképp rajthoz állunk a Mikulás Rallye-n, aztán majd meglátjuk, hogy mennyire bírom a terhelést. Sietni fogunk amennyire csak bírunk és majd kiderül, hogy ez hova lesz elég. Nagyon szeretem az itteni murvás pályákat, az abszolút kedvencem Márkó, ezért a sérülésem ellenére pozitív hangulatban várom a Mikulás Rallye-t.”

 

Az MR Racing csapatából a Kovács Antal - Istovics Gergő kapta a legelőkelőbb rajtszámot a Mikulás Rallye-n. A kaposvári duó az idei huszadik futamára készül, ráadásul egy minden eddiginél erősebb mezőnyben kell helytállniuk. 

 

„Mint, minden évben, most is nagyon várjuk már a Mikulás Rallyet. Tavaly a hetedik helyen végeztünk, 2013-ban és 2014-ben pedig ötödikek voltunk. Azt hiszem egy ilyen pozícióval most is kiegyeznénk, hiszen elképesztően erős a mezőny, gyakorlatilag Herczig Norbin és Hadik Andrison kívül mindenki itt lesz, aki számít. Igen csak rá kell pattannunk a gázra, ha labdába akarunk rúgni, de bízunk a legjobbakban és majd meglátjuk, hogy mit dob számunkra a gép.”

 

Az ORC idei bajnokai, Gyarmati Ariel és Kocsis György tavaly csak egy hajszállal maradt le az amatőr kategória győzelméről, idén azonban már a Licenszesek között indulnak, így pedig egy tét nélküli örömautózásra készülnek.

 

„Idén egy igen népes mezőnybe csöppentünk, közel 40 autó lesz a kategóriánkban, ami ráadásul az Országos Rallyebajnokság élmezőnye. Rengeteg jó pilóta és autó ellen kell versenyeznünk, ezért úgy gondolom, hogy dobogós helyre abszolút nincs esélyünk. Ha az első 10-15-ben beférünk, már az is egy nagyon szép eredmény lesz. Úgy néz ki, hogy elképesztően hideg, de száraz időnk lesz, ami azért pozitív, mert nem lesznek nagyon sarasak a pályák. Mi megpróbálunk majd egy jó ízűt autózni, egy picit talán többet húzkodni a kéziféket, mint az év során. Reméljük, hogy az a nézőknek is tetszeni fog. Természetesen nem megyünk feltartott kezekkel a csatába, úgyhogy megpróbálunk sietni, de most nem az az elsődleges cél, hogy jó eredményt érjünk el, hanem az, hogy szórakozzunk és jól érezzük magunkat.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top