Nyomtatás
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése

Matics sikeresen tesztelt

Matics Mihály–Zejda Viki, Mitsubishi Lancer Evo IX

  1. augusztus 22.

 

 

Az abszolút negyedik helyet szerezte meg Matics Mihály és Zejda Viki a Baranya Kupán, ahol egyben a második legjobb mitsubishis páros és a legjobb N-es Mitsubishivel induló egység is voltak. A verseny a Rali 2-es bajnokság mellett Mitropa Kupa-futam is volt és hagyományosan komoly mezőny állt össze első osztályú licenccel rendelkező párosokból is, aki elsősorban tesztellésre használták a versenyt. Matics különböző gumikat szeretett volna kipróbálni, ezért minden körben más abronccsal állt rajthoz, illetve az egyszerűsített itinerét is csiszolta.

 

„Nagyon jól sikerült a tesztünk, minden körben más gumival mentem, hogy jobban össze tudjuk hasonlítani őket – mondta Matics. – Úgy tűnik, hogy jövőre már a magyar bajnokságban is az Eb-s gumikat tudjuk használni, ezeket akartam kipróbálni. Nagyon hasznos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak.

 

Az eredmény most annyira nem volt fontos, hiszen akkor végig a leggyorsabb gumival kellett volna mennünk, de a körülményekhez képest így is mindig próbáltuk a legjobbat kihozni magunkból. Azt gondolom, hogy a mitsubishis mezőnyben jól megálltuk a helyünket.

 

A Fehérvár Rali óta próbálunk egy egyszerűsített itinert használni, most nem írtuk át teljesen a régieket, de kihúzgáltunk belőle egy csomó fölösleges dolgot, a Mecsek Ralira még jobban szeretném egyszerűsíteni, hogy tényleg csak a legfontosabb információk maradjanak meg.

 

A hétvégén rajthoz állunk Oroszlányban is egy sprinten, ahol szeretném folytatni a gumik tesztelését és persze jó felkészülési verseny lesz a Mecsek Ralira is.

 

A Red Ribbon Team együttműködő partnerei:

Sepi Trans Kft., Rother.hu Kft., Ferme Kft., Formance Kft., Molnár Zoltán e.v., NBT Capital Kft., Agro-Clean Kft., Unitranscoop Kft., Unitranscoop Logistic Kft., Onlinet Kft, Combit számítástechnikai Zrt., Frituspecial Kft., Reményi Károly e.v., CargoPlaza Kft., Hidvégi László e.v. Autófényező, ACJ.SK, Gasztransz Kft., Garancia-Sped Kft.