• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Győzzön a jobbik

Az egy csapaton és egy kategórián belüli küzdelem tovább folytatódik az ózdi pályákon, Hibján József és Szurovcsák István, valamint Ákosék személyében. Joci egy sportszerű játszmára számít és azt mondja, győzzön a jobbik az utolsó versenyen.

 

Milyen volt esőben aszfalton tesztelni?

- Megkaptam, amire vágytam, hogy aszfalton, esőben kipróbálhassam végre a kocsit. Nem tetszett. Nagyon nem. A régi beállításokkal autóztunk és borzasztóan meglepődtem, hogy mennyire nem tudok gyorsan menni vele. Vagy ha igen, én nem úgy éreztem. Csúszott, kiforgott, a kigyorsítás sem olyan volt, mint kellene lennie, elúszott, rossz fékút és egyebek. Minden volt, amit az esős aszfalt nyújtani tud. De hát ezért mentünk, hogy ezt is megtapasztaljuk. Az autó beállításain finomítunk, hogy kicsit barátságosabb legyen a pályán. Köszönjük, nekünk megfelel, ha száraz aszfalton mehetünk Ózdon.

 

Mentálisan és fizikálisan is készen álltok a végső ütközetre?

- Előszedtem emlékeimből a Fordos tapasztalataimat és remélhetőleg tudom majd hasznosítani őket. Esőben azzal már nagyon jól tudtam menni, most megtanuljuk a Citroennel is. Minden nap nézzük az időjárás előrejelzést, de tudjuk, hogy abban mennyire lehet bízni. Reméljük elég felkészültek vagyunk az utolsó összecsapáshoz, mi is és az autó is. Természetes, hogy mindenki foggal-körömmel harcolni fog a legjobb helyezésért. Egyben biztos vagyok. Sportszerű küzdelem lesz. Hogy ki fog nyerni, azt vasárnap megtudjuk. Én azt mondom: győzzön a jobbik. Nincs taktika, nincs semmi terv, csak be kell ülni és tolni kell neki.

 

Mennyire lesz az teher, hogy egy pont különbséggel versenyeztek Ákosék ellen?

- Valamilyen szinten biztos az lesz és szerintem nem is fogjuk tudni kihozni magunkból a maximumot. Már csak azért sem, mert egyikőnk sem akar veszíteni, de hibázni sem és azért rossz helyen végezni. Abban bízunk, hogy ez a nyomás, ami rajtunk van, elmúlik, ahogy beállunk az első gyors rajtjához.

 

Kedvetekre való pályák lesznek?

- Néztem a gyorsokat és némelyiken mentünk is valamilyen formában. Ezeken a pályákon rengeteg amatőr verseny volt már, ezért a ralis társadalom színe-java szerintem ismeri valamelyik irányból. Úgy gondolom egy nagyon jó hétvége és futam előtt állunk.

 

Azt tudod, hogy csak egy első hely létezik?

- Igen, tisztában vagyunk egy ideje vele – nevet Joci. Örülünk a népes mezőnynek, de mi ezt a harcot Ákossal kívánjuk megvívni. Az időjárás reméljük kegyes lesz velünk, nem nehezíti meg a feladatunkat, de ha igen, akkor is meg kell oldani. A kérdésre visszatérve, dobogón szeretnénk végezni, viszont nem mindenáron akarom ezt az ózdi versenyt megnyerni. Számunkra az lesz a fontos, hogy méltóképpen fejezzük be az idei bajnokságot. Mert nem csak ez az egy futam a lényeg, hanem az egész éves befektetett munkánk gyümölcsét szeretnénk learatni. Lesznek nagyon ügyes és jó helyismerettel rendelkező ellenfeleink, de a fő riválisunk Ákos lesz. Nehéz verseny előtt állunk, de várjuk már.

 

Reklámpartnerünk:

Cornexim Kft., Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; BRT Média Kft.; ABT Roll Kft.;

 

Szöveg: Tiba Anita

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top