• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Sajnáljuk, hogy elmarad a Budapest Rallye

A hatósági engedéllyel kapcsolatban kialakult helyzet miatt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség döntött arról, hogy a 2017. szeptember 1-2-re tervezett Budapest Rallye lemondásra kerül. Az elmaradt futam pótlásáról az MNASZ és a Rendező közösen, várhatóan november 10. és 12. között gondoskodik.

 

 

„Nagyon sajnálom, rosszul érint, hogy elmarad a Budapest Rallye!” – kezdte rögtön Frici. A Turán Motorsport párosa az eddig is megszokott elszántsággal és szigorú rend szerint készült a Budapest Rallye-ra, ami a csapat számára különös fontosságú verseny – lett volna.

„Bármelyik, már kiírással is rendelkező verseny elmaradása rosszul érintene, de egy Budapesthez közeli lokációjú futamé különösen.” – folytatta a versenyző. „A csapatok, a nézők mellett a támogatók is örültek, hogy ebben a környezetben, Budapesthez ennyire közel lesz egy verseny, hiszen az ő szempontjaikból sem mellékes a főváros közelsége.”

Friciék ugyan saját versenyautóval vesznek részt az Országos Bajnokságban, így az – elmaradt, visszamondott – autóbérleti szerződésé esetleges következményei nem érintik őket, de így is rengeteg olyan költségük merült fel, ami közvetlen kapcsolatban áll a versennyel, és ki kellett, vagy így is ki kell fizetni.

„Az egész rali-sportnak árt ez a szituáció, nem méltó a magyar autósporthoz a kialakult helyzet. Még mindig az egyik legnézettebb sportág az autósport, azon belül pedig kiemelkedő a rali iránti érdeklődés, és ennek ellenére nem kapja meg azt a támogatottságot, amit megérdemelne! Felül kell vizsgálni, hogyan alakult ki ez a helyzet, és ha nehéz is lesz, ki kell javítani a hibát.”

A Turán Motorsport vasárnap késő este érkezett haza a Rallye Eb csehországi versenyéről, ahol Németh Lászlóék indultak az R5-ös Fiestával. A lengyelországi balesetet követően óvatosan kezdték a cseh versenyt, majd folyamatosan gyorsultak. A 20. hely környékén álltak, amikor egyetlen szakasszal a vége előtt – egy rossz minőségű úton a rossz kartervédőn keresztül – megsérült a sebességváltó és elfolyt belőle az olaj, így kiállni kényszerültek.

„A Budapest Rallye előtti tesztet még épp sikerült lemondanunk, de a csapat már így is sokat dolgozott a Csehországból hazaérkezett kocsin. Most keresnünk kell egy versenyt, amin indulni tudunk, mert szeretünk versenyezni!” – zárta gondolatait Frici.

Facebook Oldal

Partnerek

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc@pirirc.hu

Tetszik? Töltsd le!

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2017. október 16., hétfő

    Szeretnének átgurulni a céldobogón Parasznya után a Mecsek Ralin csatázik a Kurtos Róbert – Szegedi Máté kettős. Úgy néz ki a Mitsubishi lóerői előkerültek, míg Máté külföldi versenyeken tapasztalatot gyűjtött. Egy feladatot tűztek ki…
  • 2017. október 16., hétfő

    Három a magyar igazság és egy a ráadás Ezt a mondást a Herczig Norbert – Bacigál Igor páros komolyan vette az ORB hétvégi pécsi futamán. A SKODA Rally Team Hungaria versenyzőpárosa ugyanis nem csak a hétvégi futamot nyerte…
  • 2017. október 16., hétfő

    Rangáék: Nagy hajrá! Mecsek-rali, vasárnap A Ranga Motorsport mindkét párosa hatalmas hajrát indított vasárnap a Mecsek-ralin. A Ranga Péter, Szőke Tamás kettős két gyorsasági szakaszt megnyert (éppen azt a kettőt, amely a pilóta…

Médiapartnerek

RW.jpgamc.pngcsapassunk.jpgdrifted.pngdrifting.jpgfelelemnelkul_200x100.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpglepold.jpgmgr.jpgpasi.jpgrallyfotok.pngrc.jpgrvo.jpgsimfans.jpgskinc.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top