• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Veszprém Rallye: a második murva futam

Szombaton kettő, míg vasárnap hat gyorsasági szakasz vár a mezőnyre és az MR Racing párosaira a bajnokság ötödik futamán, a 24. Veszprém Rallye-n. A csapat tagjai nagy várakozással és komoly reményekkel tekintenek a szezon második murvás versenye elé, ahol az embert és autót egyaránt próbára tevő pályák mellett minden bizonnyal a hőséggel is meg kell küzdenie az MR Racinges versenyzőknek.

 

Maricsek Miklós és Bán Viktor az ORC abszolút értékelését tekintve a második helyről várja a bajnokság ötödik futamát. A Mitsubishis duó hátránya mindössze 1 pont az éllovas Hevesiékkel szemben, így ha a fiúk jól szerepelnek a veszprémi futamon, akár a bajnokságban is átvehetik a vezetést.

 

„A múlt héten, pénteken teszteltünk Királyszentistvánon, ahol változtattunk a Mitsubishin az előző murvás versenyhez képest. Pozitívak az érzéseim, mert a módosításokkal könnyen kezelhetővé vált a Lancer, igazi kezes bárányként viselkedett. Az első nap a 22 kilométeres Márkó - Jutaspuszta szakasz szerepel kétszer a programban, amit én kifejezetten szeretek, ez az egyik kedvenc murvás pályám. A vasárnapi gyorsaságik pedig igazi kihívást jelentenek számomra, olyan, mintha visszatérnénk Szombathelyre. Főleg Hegyesd, mert az elmúlt két évben nem tudtam igazán gyors lenni ezen a szakaszon. Kíváncsi vagyok rá, hogy első nap meglesz-e lesz a megfelelő tempónk, az ORC-ben tudunk-e gyorsan és az élen menni és ha igen, akkor másnap sikerül-e fenntartani a jó formánkat. Én minden esetre pozitív vagyok.”

 

Matics Mihály és navigátora Zejda Viktória a Veszprém Rallye előtt 8 ponttal vezeti a 3-as kategória küzdelmeit. Az N csoport korábbi háromszoros bajnoka elégedett az eddigi teljesítményükkel, de véleménye szerint továbbra is nagyon koncentráltan és gyorsan kell autózniuk, ráadásul egyetlen apró hibát sem szabad elvéteniük, mert rettenetesen kiélezett és szoros az idei bajnokság.

 

„Ez Veszprémben különösen igaz. Itt az autódat és az erődet is jól be kell tudnod osztani. Teszem azt szombaton, első gyorsaságin megütöd a futóművedet, vagy csinálsz valami kalamajkát, nincs lehetőséged kijavítani az autód, csak majd az esti szervizben. Ezért én inkább a második szakaszt nyomnám meg jobban, az első még inkább a tapogatózásról fog szólni. A vasárnapi szakaszok közül, Hegyesd egy kifejezetten jó minőségű pálya, én inkább a Kislődre mondanám azt, hogy ott észnél kell lenni. Azon a gyorson elő szoktak bújni innen-onnan kisebb-nagyobb kövek. Ahogy tisztítjuk, takarítjuk a pályát, főleg ha esik egy kis eső is, akkor előkerülnek olyan kövek, amiket a pályabejáráson még nem látsz. Megpróbálunk maximálisan felkészülni az idei második murvás futamra, aztán a verseny végén majd kiderül, hogy ez mire lesz elég.”

 

Osváth Péternek ismét Répás Zoltán diktálja majd az itinert a Mitsubishi Lancerben, így ha minden a tervek szerint alakul, akkor az évad harmadik harmadát a fiúk ebben a felállásban teljesítik majd. A balatonfüredi pilóta egyébként az N csoport második helyéről várja hazai futamát.

„A verseny útvonalával nincs gond, a Kislőd - Szentgál egy jó pálya, Hegyesdet pedig egyszerűen Magyarország legjobb murvás gyorsasági szakaszának tartom és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ez egy VB-színtű pálya. Vigántpetend is rendben van, de ezt a négy gyorsaságit akár egy versenynapba is belesűríthette volna a rendező. Szombaton lehetne a pályabejárás, a csapat megcsinálja a gépátvételt, vasárnap pedig versenyezhetnénk. A futam össztávja így is, úgy is meg van, annyi, hogy kevesebb lenne a költség. Félreértés ne essék, részemről teljesen rendben van a verseny útvonallapja, de akár jobban is össze lehetne húzni a programot.”

 

Nem csak Maricsek Miki, hanem Tóth Tibor is tesztelt Királyszentistvánon. A Mitsubishis pilóta még többet is autózott a pénteki teszten, mint a rutinos csapattársa és volt egy komoly segítsége is Krózser Menyhért személyében!

 

„Azt kell mondjam, hogy ennyit még nem tanultam soha az autóról és arról, hogy hogyan kell

kezelni a Mitsubishit, mint most ez alatt a pár óra alatt. Krózser Menyhért mellett a navigátorom Papp Gyuri, Jobbágy Ákos és Szvatek Zsolti is ellátott egy-két jó tanáccsal, sőt beültem Menya mellé, ami az én esetemben nagy szó, de feláldoztam magam! A teszt végére összeállt a dolog. Eddig sok helyen az volt a gond, hogy nagyon berontottam a kanyarokba. A tanulság az, hogy sokkal okosabban kell menni, nem kell annyira megtámadni a kanyarokat és a kigyorsításokra kell koncentrálni. A hegyesdi pálya nekem annyira nem fekszik, ezeken a gyors, csapágygolyós-kavicsos szakaszokon még rá kell éreznem, hogyan tudom kontrolálni az autót, hogy úton is maradjunk, de tempós is legyen. A szentgáli szakaszt ismer em, de még soha nem mentem rajta versenyautóval. Az első nap bele fogok adni mindent, pedig akkor kellene okosan menni, spórolni az autóval. A Lőtér nekem hazai pálya és ha nem hibázok bele, akkor talán ott majd tudunk jó időket teljesíteni. Igazából a teszt is, azt a pályákat tükrözte, mint ami első nap lesz.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top