• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kezdésnek jó volt

A 23. Miskolc Ralin fantasztikusan érezte magát Kurtos Róbert és Szegedi Máté, akik apró technikai problémával megúszták a versenyt. A célba érést úgy abszolválták, hogy a szép új piros dekoráción egy karcolás sem esett.  

 

Tökéletesen működött a Mitsubishi?

- Nem volt semmi problémánk, legalábbis ilyen törés-zúzás nem. Karcmentesen értünk célba. Annyi gondunk volt, hogy a négyes és a hatos gyors végére lelazult a kormányoszlopról a kormányom, pedig a gyári helyére volt visszatéve. Mondták, hogy másképp szokták megoldani, és megcsináltuk úgy, onnantól az is jól működött. A futómű végig jól szuperált és a gumikkal is elégedettek voltunk. Nem mentünk még új Pirellivel, de meggyőzött minket, mert még kopottan is teszi a dolgát.

 

Hogy tetszettek az esti gyorsok szombaton?

- Felraktuk a lámpasort és haladtunk, ahogy bírtunk. Viszont én már az első napon nem szívesen mentem az utolsó gyorson, mert csak álltunk egyhelyben és vártunk, ezért a kocsi nagyon lehűlt. Végül nem lett etap, végig kellett menni rajta, meg is forogtunk szépen, de szerencsére semmi gáz nem volt, pedig közel voltunk a szalagkorláthoz. A verseny további részében is jól éreztük magunkat, és egy-két apróság volt még menet közben. Egy felnit elrepesztettünk, mert nagyon köves volt a pálya, de ez előfordul. Ha nincs a kormány lelazulás és a megforgás, akkor majdnem tökéletesre sikeredett az első napunk.

 

Megbarátkoztál végre Mályinkával?

- Nem, az már sosem lesz a kedvencem, de az összes többi szakasz ezt felülírta. Azokon élvezet volt autózni, és Máté is jól érezte magát a jobb egyben. A Kánó-Ragály viszont nagyon bejött mindkettőnknek. A jó hangulat ismét főszerepet kapott a kocsiban és a szervizben egyaránt.

 

Van valami teendőtök a versenyautóval Ózd-Salgó előtt?

- Igen, mert még mindig várjuk az új turbót, és a beállításokon is változtatni kell majd. Az autó felfelé menetben nem az igazi jelenleg. De ez ugye a turbó függvénye, nagyon várjuk, hogy előkerüljön. Ha megérkezik rajtunk nem fog múlni semmi, és ha minden kész, jó lenne az új beállításokkal ismét tesztelni a kocsit, ne úgy álljunk a rajthoz, hogy ott élesben dőljön el minden oké a kocsival vagy sem.



Reklámpartnerünk:

 

Foam-System Kft. - Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; KZ Invest Kft.; North Racing Kft.; Rex Bau Kft.; Inter Cars Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top