• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Felfrissülve – ERTH 2017

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna egy igen hirtelen mozdulattal vág bele a 2017-es Rally-szezonba. A tavalyi év végén megvált a csapat a 2016-ban használt Skoda Fabia R5 versenyautótól és az egyedileg épített versenyautó szállító kamiontól egyaránt. E hét elején azonban már újra egy 0 kilométeres Fabia R5-ös állt az ERTH Bázis műhelyében és a Csöpi névre hallgató kamionból is elkészült az EVO2-es verzió.  

 

Ha már így alakult, miért ne versenyezzen a Puskádi – Gódor páros rögtön e hétvégén egy ragyogó horvátországi szezonnyitó versenyen, a Kumrovec Rally-n? Ezzel egy huszáros mozdulattal bele is vágott a csapat az idei Rallye-évadba és elsőként egy nagyon élvezetes, kompakt kis sprint jellegű futamon fogják Puskádi Janiék megmozgatni a még szinte festékszagú új paripát.

A 2017-es fejlesztésű R5-ös Fabia nem tartalmaz korszakalkotó újdonságokat, viszont rengeteg apró optimalizáló módosításon esett át, ami a remények szerint jótékony hatással lesz a megbízhatóságra. Szokatlan is volt tavaly az a néhány technikai probléma, ami miatt még egy két versenyt is fel kellett adni, hiszen a korábbi Super 2000-es Skoda gyakorlatilag négy éven keresztül egy nyekkenés nélkül hibátlanul működött.

Az R5-ös kategória egyre népszerűbb és a Skodából is jó néhány példány lesz majd látható a hazai bajnokságban is ezért nem is volt kérdés, hogy a Puskádi – Gódor páros mivel folytatja a nemzetközi szereplést. A pontos forgatókönyvet még jótékony homály fedi, azaz nem lehet tudni, hogy mi lesz a folytatás, de biztos, hogy néhány szokásos hazai versenytől eltekintve 2017-ben is a nemzetközi porondon lesz látható a csapat.

Az ERTH az elmúlt években komoly nevet szerzett az európai rallye-hadszíntéren, így az idei évben is hatalmas az érdeklődés a versenyautó iránt hazai és külföldi pilóták, párosok részéről egyaránt. Körvonalazódik az együttműködés két igen neves külföldi pilótával, akik egész évben és hosszabb távon is az ERTH autóját és technikai hátterét szeretnék használni. A nevük még egyelőre titok, de nem kell már sokat várni a szenzációnak számító bejelentésre.

Felfrissült tehát minden tekintetben a csapat, újra minden feltétel adott a versenyzéshez. 2012-ben még az első Skoda érkezésekor az ERTH egy igen jól sikerült arculatot öltött. Nagyon sokan osztották a véleményt, miszerint az egyik legszebb dekorációjú versenyautó volt szerte Európában Puskádi Janiék Fabia-ja. Az idei évben megújult a csapat látványterve is, bár egyértelműen a korábbi design egy felfrissített változatáról van szó.

De térjünk vissza Horvátországba! A Budapesttől mintegy 400 kilométerre lévő kisvárosban és közvetlen közelében egy zseniálisan szervezett, nagyon élvezetes pályákon zajló kompakt verseny a Kumrovec Rallye. A kétféle gyorsasági szinte azonos nyomvonalat jelent csak ellenkező irányban. Mindkét szakasz gyakorlatilag kör jellegű, így helyenként két alkalommal is látható a mezőny egy gyorson belül.

A verseny március 3-án, pénteken este egy prológgal kezdődik, ahol két alkalommal kell végigmenni a Terme Tuhelj nevű luxus szálloda parkolójában kialakított pályán. Szombaton a 9 órás Rajtceremóniát követően 10 óra körül indul a valódi verseny. Elsőként egy közel 12 kilométeres szakaszt kell teljesíteni két alkalommal, majd délután ugyanezt a szakaszt kissé módosítva, fordított irányban kb. 9 kilométeres távon szintén kétszer kell abszolválni.

Este 6 óra körül lesz a Célceremónia és a díjkiosztó, ahol remélhetőleg a Puskádi – Gódor párossal is találkozhatunk majd.

 

 Csökő Zoltán

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top