• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A durrdefekt győzött

A jubileumi Mecsek Raliról úgy távozott a Kurtos Róbert – Szegedi Máté kettős, ahogy az a nagykönyvben szerintük már előre meg volt írva. Sajnos egy defekt a verseny második napján hamar kiállásra kényszerítette őket.

 

Hogy tetszett a jubileumi futam a Mecsekben?

- A szervezés nem igazán nyerte el a tetszésünket, és rettenetesen sajnáljuk, hogy évről évre kaotikusabb. Olyan, volt, mintha egy „Ismerd meg Pécset” mozgalom részesei lennénk. Mert ennyit még Pécsen, etapon nem mentem, mint a mostani versenyen. Ecsetelhetném a felesleg kilométereket, és azt, hogy már az elrajtolásunk előtt csúszással kezdődött az egész, de inkább beszélek arról, ami kedvemre való volt. A mecseki pályák mindig is tetszettek, mert szeretek az ilyen szűk szakaszokon menni. Az a jó bennük, hogy változatosak és sokat kell improvizálni. A gyorsaságik tökéletesek lettek volna, igazi rali pályák, ezért kicsit sajnáljuk, hogy nem mehettünk az összesen, de elmondhatom, hogy még így sem távoztunk keserű szájízzel.

 

Mennyire volt meg az összhang a beugrós navigátoroddal, Mátéval?

- Szerencsére teljesen jól alakult a váratlan navigátorpótlás. Máté nagyon ügyes navigátor, és még én is meglepődtem, hogy mennyire motivált egy-egy szakaszon. Mikor én már kicsit elvettem volna a gázt, akkor Máté azért odaszólt, hogy „ne vedd el, nyomjad neki”. Ez ugye arra buzdítja az embert, hogy „hahó, mégiscsak egy versenyautóban ülünk”, akkor hadd szóljon! Ennek fényében versenyeztünk egész hétvégén. Nagyon jó hangulat volt az autóban és a szervizben is, és tökéletes volt minden, míg egy defekt miatt kiállni nem kényszerültünk.

 

Egy defekt miatt kellett feladnotok a versenyt?

- Igen, elég szerencsétlenül kaptunk egy durrdefektet a verseny második napján. Valószínűleg egy gyors defekt lehetett, mert az előtte lévő jobbos kanyarban még semmi, majd pár kanyarral később éreztük, hogy a bal elejével van a gond, mert nem tartotta a Mitsubishit. Le is lementünk az árokba, ahonnan padlógázzal végül sikerült kikecmeregni. Nem sokáig kellett gondolkozni, hogy hogyan tovább, mert úgy szétrobbant az első kerék, hogy leszakította a sárvédőt, a lámpát meg mindent. Természetesen azért megpróbáltuk lecserélni a kereket, de úgy rászorultak az anyák, hogy csak egyet tudtunk levenni, a többi az istennek sem akart lejönni. Akkor ott feladtuk ismét a versenyt. Viszont hosszú idő óta újra azt éreztem, hogy oké kiestünk, de míg versenyben voltunk, az igazi ralizás volt.

 

Ózdon ott lesztek?

- Persze, megyünk az ózdi versenyre is. Ott a helyünk. Addig megcsináljuk a kocsin a teendőket, és remélhetőleg újult erővel vághatunk neki a szezonzáró futamnak.



Reklámpartnereink:

Foam-System Kft. - Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; KZ Invest Kft.; North Racing Kft.; Rex Bau Kft.; Inter Cars Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.



Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top