• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kalandos volt, de megcsinálták

Kurtos Róbert és Herczeg Szabolcs a 23. Veszprém Ralin leginkább annak örült, hogy végre technikai hibától mentesen befejezhették a versenyt. Feladatuk a karcmentes célba érkezés volt. Nehézségek árán, de végül ezt is kipipálhatták.

 

Az időjárási viszonyokat hogy bírtátok a Veszprém Ralin?

- Szombaton, az utolsó gyorson már ránk szakadt az ég rendesen. Vasárnap szintén kaptunk vizet, hogy ki ne száradjunk. Maga a verseny és a pályák amúgy jók voltak. Ami nem tetszett, az az volt, hogy mentünk úgy etapon, hogy arra nem volt időnk, hogy a sisakot levegyük, mert tíz percen belül már menni kellett a másik gyorsaságira. Nagyon nehéz és fárasztó versenyen vagyunk túl ismét, de legalább jókat csatázhattunk az elejétől a végéig.

 

Semmi technikai problémátok nem volt egész hétvégén?

- Hál’ istennek most semmilyen technikai gondunk nem volt. Mert ugye az nem technikai hiba, hogy mondjuk, iszonyat tempóval megérkezünk a vízbe és beázik itt-ott az autó. Olyan „kis pocsolyák” voltak, hogy mikor belementünk, összecsapott a Mitsubishi felett a víz. A cél előtt volt, ahol csak egyesben bírtunk menni, míg lendületet nem kaptunk. Szerintem az utolsó gyors már olyan rossz állapotban volt, hogy arra már nem kellett volna ráengedni a mezőnyt. A szombati esőzést még, úgy ahogy el lehetett viselni, de ez a vasárnapi zuhé teljesen tönkre tette a pályákat. A szélvédőnél folyt be a sár a kocsiba. Kemény futam volt tényleg. Mi mindezektől eltekintünk most, mert végre úgy versenyezhettünk, hogy legalább a kocsival nem volt semmi baj. Az időjárás meg mindenkinek ugyanolyan rossz volt, erről senki sem tehet.

 

Végre egy teljes verseny van mögöttetek?

- Igen, erre várunk már egy ideje. A fék is hibátlanul működött, mert teljesen új volt rajta minden. Az első napon, az első gyorson, ahogy elrajtoltunk ott volt egy gödör, amin át kellett menni, és kicsit tempósabban érkeztünk meg, ahol volt egy kis fala az útnak. Odacsúsztunk és megálltunk, mint a szög. Nem nagy tempóval, de ott kicsit megütötte az ülés az oldalamat. Onnantól kezdve minden jobbos kanyarba éreztem, hogy fáj az oldalam. Még most sem az igazi. Ilyen apróságok voltak menet közben, de úgy összességében tényleg úgy versenyezhettünk, ahogy elterveztük. A célba érést és a karcmentességet teljesítettük, és jól is éreztük magunkat annak ellenére, hogy az időjárás nem volt kegyes hozzánk.

 

Egy alapos „mocsártalanítást” követően irány a Székesfehérvár Rali?

- Amikor a szervizes srácok meglátták a kocsit, hogy néz ki, fogták a fejüket, és tudták, hogy ez nem egy kétperces gyorsmosás lesz a verseny végén. Kívül-belül rettenetesen néz ki az autó. Elég lesz kitakarítani. De nekünk úgy néz ki kicsit több időnk lesz, mint másoknak, mert nagyon lehetséges, hogy nem tudunk ott lenni a fehérvári pályákon. Meglátjuk. Ha ott nem akkor majd kisebb versenyen indulunk még Kassa előtt.





Reklámpartnereink:

Foam-System Kft. - Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; KZ Invest Kft.; North Racing Kft.; Rex Bau Kft.; Inter Cars Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.



Szöveg: Tiba Anita

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top