• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Első osztályban is kipróbáljuk magunkat

Az idei bevezető futama után, az ORC helyett már az ORB mezőnyében próbál szerencsét, illetve gyűjt tapasztalatot Tergulicza János Erdélyi Dávid navigálásával. A tavalyi sikeres Veszprém Rally után reméli, hogy ha már dobogóra nem is áll, de abszolválja a versenyt.

 

 

Miért váltottál? Miért az ORB mezőnyét erősíted?

Ennek a legfőbb oka az, hogy 680 km a verseny, ami rengeteg és nagyon kell a kilométer. Minél többet szeretnénk autózni, és ezt csak így tudom megvalósítani, ha egy kicsit mélyebbre nyúlok a zsebembe és bevállalom az első osztályt. Rally2-ben és ORC futamon is mostohagyereknek éreztem magam, őszinte leszek, ezt most meguntam. Főleg ez az oka a váltásnak, emellett az is, hogy sok időt töltünk most együtt Dáviddal, ami javítani fogja a közös munkánkat, össze kell szoknunk, ahogy ez ISEUM-on kiderült. Közel 700 km-erünk lesz rá most a hétvégén.

Mennyire tudod kamatoztatni a tavaly szerzett tapasztalatokat?

Sajnos nem igazán, mivel mások a pályák, hosszabbak is, de nagyon izgalmasak, kemények, dobálósak. Ha ezt az akadályt leküzdöm, akkor nagy baj már nem lehet. Ezért is várom, hogy elkezdődjön végre maga a verseny.

Akkor a Mitsubishi rajta készen?

Amikorra kell akkorra készen lesz, ez már biztos. Nem gondoltam, hogy össze fog jönni, mert csúnya véget ért az ISEUM Rallye, viszont rengeteget dolgoztunk rajta, igaz az utolsó simításokat még most végzik, de én nagyon bizakodó vagyok.

Eredményt tekintve mire számítasz ezen a hétvégén?

Ilyen komoly kihívás előtt nem álltam még. Nem kevés kilométer van előttünk, amit meg kell tenni, embert próbáló feladat lesz az egyszer biztos. De nagyon kíváncsi vagyok magamra is, hogy állom meg a helyem az első osztály P14-es kategóriájában, illetve az abszolútban. Ezzel legalább kapok egy képet magunkról, illetve arról, hogy mit és hogyan kell javítani, módosítani, átgondolni. De alapvetően azt várom ettől a versenytől, hogy rengeteg tapasztalatot szerzünk és lehetőség szerint technikai hiba nélkül végigmegyünk a gyorsokon és viszonylag épségben beérünk a célba, egy-két külső sérülést talán megengedek, de többet nem.

Köszönöm a riportot és sok sikert a versenyhez!

Partnereink:

Evocool STI Holding Kft., MASTERKOOL Deltavia Kft., My Gelato, Pizza Max Caffe, Legjobbkocsma.hu, Progmax.hu Kft., Food Brother, Drive-X Sport.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top