• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Zsírpapa a historicban debütál

Zsíros Imre–Erdélyi László, Lada VFTS 1,6

Hajdú Gábor–Diós Dániel, Lada VFTS 1,9

Budapest Rali előzetes

 

Testvérét nem, örök riválisát, Kiscsatári Imrét viszont szeretné legyőzni Zsíros Imre és navigátora, Erdélyi László a Budapest Ralin. Zsírpapa a hétvégén debütál az Országos Historic Ralibajnokságban, ahol egyelőre a replica csoport R1-es kategóriájába nevezett Lada VFTS-esével, amelyet azonban szeretne teljesen korhűvé visszaalakítani, hogy a közeljövőben már az E korcsoportban indulhasson vele. Hosszú idő után a Budapest Rali lesz az első verseny, ahol Zsírpapa testvére, Hajdú Gábor ellen versenyezhet, akinek most is Diós Dániel olvassa az itinert. Hajdú egy 1,9-es motorra szerelt Lada VFTS-sel áll rajthoz az R2-es kategóriában.  


Zsíros Imre: – Már Miskolcon szerettünk volna rajthoz állni historicban, de akkor nem tudtunk részt venni a versenyen. Most viszont itt vagyunk és támadunk. A VFTS-em új bukócsövet kapott. A régi már nem volt homológ és amíg a kórházban voltam, a Lada-beteg barátaim elkezdtek szervezkedni és összedobták a cső árát. Szerinted milyen érzés volt, amikor megtudtam? Nem a pénz miatt, hanem hogy ennyi barátom van.


A múlt hétvégén hoztam el a VFTS-t, gyorsan le is fényeztem a belsejét, hogy szép legyen. Köszönöm a szerelőimnek is, Csima Károlynak, Lengyel Gábornak, Vasi Florinnak és Kasza Zolinak, hogy összerakták az autót a versenyre.


Szeretném a VFTS-emet visszaalakítani eredeti állapotúra és egy olyan autóval versenyezni, amilyennel annak idején, a nyolcvanas években mentek. A karosszéria és a motor már korhű, még a tolókerekes váltó és a 13 colos kerekek hiányoznak hozzá, de már megrendeltem azokat is.


Nagyon jó lesz a tesómmal együtt versenyezni. Gyerekkorunkban is jó testvérek voltunk, együtt motoroztunk, együtt autóztunk. Őt egész biztosan nem tudom megverni, de nem is az eredményre törekszünk. Régen ültem már versenyautóban, nem akarom megváltani a világot, csak jól akarom érezni magam. Viszont üzenem Kiscsatárinak, hogy ez rá nem vonatkozik, őt meg akarom verni.


Megígérem, hogy a lábatlani elágban már az egyenesben keresztben fogok csúszni, úgyhogy kérem a szurkolókat, hagyjanak helyet.


Hajdú Gábor: – Imivel nem versenyzünk, csak az idő ellen megyünk. Két év után azért vettem elő újra a VFTS-t, mert Imi mondta, öcsém az idén a historicban megyünk. Elég sok versenyen indultunk mostanában, a Baranya Kupán, Vácon, Esztergomban, úgyhogy a berozsdásodásra nem foghatok semmit.


A historic nagyon tetszik, jó a hangulat, jókat lehet vívni, most pedig, hogy a tesóm is itt van, még jobb lesz. Jöhetett volna hamarabb is.


A csapat együttműködő partnerei:

LÉZER Irodatechnika, Saldo Irodatechnika, ZS-M Team Parketta, www.ladabolt.hu, a családjaink és minden VFTS-szurkoló


További információk

www.zsirpapa.hu

www.padlofutesparketta.hu

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top