Nyomtatás
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése

Sima győzelem komoly megpróbáltatásokkal

Közel négy perc előnnyel nyerte Wirtmann Ferenc és Kerekes Joti az Országos Historic Rallybajnokság második futamát, az Ózd–Salgó Rallyt. A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros így két futam után két győzelemmel vezeti az abszolút és a D csoport értékelését is. 

 

Meglehetősen nehéz időjárási körülménnyel kellett megbirkóznia a versenyzőknek. A pályák hol esőáztatta vizesek, hol szárazak voltak. A Historic szabálya szerint ebben a szakágban lehet a szervizparkon kívül is szerelni, így akár gumit is cserélni. Wirtmann ezt többször is kihasználta, és közvetlenül a gyorsasági rajtja előtt váltott az adott körülményekhez legjobban illő gumira. 

 

A megtartott 13 gyorsasági szakaszból 12-t megnyertek, úgyhogy azt is gondolhatnánk, sima versenyük volt, de azért egy oszlopos csapattag hiányát igencsak megsínylették. 

 

„Sosincs sima versenyed, főleg akkor nem, ha ilyen időjárási körülmények között kell versenyezned – nevet Wirtmann. – Abban az értelemben viszont tényleg sima volt, hogy az Escorthoz nem kellett hozzányúlni, a szervizparkban a legnagyobb problémánk az volt, hogy a szakácsunk erre a versenyre nem tudott eljönni, ami miatt szendvicsen éltünk. 

 

Jó volt viszont versenyezni és végre két napon keresztül menni. Egyedül a szombati utolsó előtti gyorsaságin kaptunk ki, amikor már elég nagy előnnyel vezettünk, és a vizes pályán nem akartunk kockáztatni. 

 

Vasárnap estére jó alaposan elfáradtunk. A cél után csak arra tudtunk koncentrálni, hogy egy étteremig eljussunk, és együnk egy jó parasztragu levest. Hazafelé a főmérnökúr, Benito vezetett, Joti a hátsó, én az első ülésen aludtam, de hétfő reggel sem kapkodtuk el a felkelést. Ebédidőben ittam meg a reggeli kávémat. 

 

Nagyon örülök, hogy ilyen jól kezdődött az idei évünk, két verseny után száz százalékos teljesítménnyel vezetjük a bajnokságot. Szerintem szükségünk is lesz erre az előnyre, mert az ellenfeleink egyre gyorsabbak. 

 

Jövő hétvégén szeretnénk rajthoz állni a Mitropa Kupa első futamán, a Velenje Rallyn, utána pedig következik a Salgó, úgyhogy jó sűrű programunk lesz. 

 

WIRTMANN FERENC ÉS KEREKES JÓZSEF 2021-ES EREDMÉNYEI

  1. április 11. Orfű Rally, Historic abszolút győzelem, D csoport győzelem
  2. május 15–16. Ózd–Eger Rally, Historic abszolút győzelem, D csoport győzelem

 

WIRTMANN FERENC KORÁBBI HISTORIC EREDMÉNYEI

  1. C csoport magyar bajnok
  2. C csoport magyar bajnok
  3. C csoport magyar bajnok
  4. C csoport magyar bajnok
  5. C csoport magyar bajnok, Historic CEZ bajnok
  6. Historic CEZ bajnok
  7. D csoport magyar bajnok, Historic Eb C csoport 4. 
  8. C csoport magyar bajnok, Historic CEZ bajnok, Historic Eb D csoport 2. 
  9. D csoport magyar bajnok, Historic CEZ bajnok
  10. D csoport magyar bajnok, Historic abszolút magyar bajnok
  11. Historic abszolút magyar bajnok, Historic Eb D csoport 2. 
  12. D csoport magyar bajnok, Historic CEZ D csoport 2. 
  13. Historic abszolút magyar bajnok, D csoport magyar bajnok

 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Iharos és Goller Kft., Valvoline és Sonnax