• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Klasszikus pályákra készül az Opel Gaál csapata

Gaál Ádám–Kalapács Kornél, Opel Ascona B 2000

Salgó Kupa előzetes

  1. szeptember 15.

 

A D korcsoport második helyén várja az Országos Historic Ralibajnokság hatodik futamát, a Salgó Kupát, Gaál Ádám és Kalapács Kornél. A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapatának ezúttal sok dolga nem volt az Opel Ascona B felkészítésében, hiszen a Baranya Kupára beépített új hátsóhíd tökéletesen vizsgázott. Egyedül a navigátor, Kalapács Kornél egészségügyi állapota miatt aggódik a csapat, aki éppen egy kisebb vírusos fertőzésből lábal ki.

 

Gaál Ádám: – Még soha sem versenyeztem a Salgó Kupa pályáin, nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hiszen két klasszikus gyorsaságin, Cereden és Kazáron is autózhatunk.

 

A felkészülésünk elég szoros volt, a márkakereskedésben nagyon sok a munkánk, ezért a versenyautóval csak apu tudott foglalkozni, esténként én is besegítettem neki. A múlt héten volt Gödöllőn a Belvárosi napok, ahol kiállítottuk az autó, a héten pedig szeretnék vele párat gurulni.

 

Gaál József, csapatvezető: – Kész vagyunk az autóval, talán ez a legjobb dolog, amit egy csapatvezető elmondhat. A Baranya Kupa óta nagyobb munka nem volt rajta. A hátsó híd újonnan beszerzett kúpkerekét az első versenye után kiszereltük, milliméterről milliméterre átnéztem, emberi számítás szerint nem lehet neki hibája, úgyhogy remélem, ezzel az alkatrésszel többet nem lesz problémánk.

 

Kornél még lábadozik egy vírusból, de mondtam a srácoknak, ha nem gyógyul meg, akkor én ülök be Ádám mellé. Szerintem ennél jobb motivációt nem is kaphatott volna a gyógyulásra, remélem, egészségesen lesz ott a versenyen.

 

Az elvárás most is a szokásos: érjenek célba a fiúk, érezzék jól magukat és a verseny végére jó alaposan izzadjanak le.

 

Országos Historic Ralibajnokság D csoport állása:

  1. Wirtmann–Barna 46
  2. Gaál–Kalapács 42
  3. Szőnyi–Mácsai 34
  4. Balogh–Groll 34
  5. Balics–Borsfai 25
  6. Rácz–Jankovics 23
  7. Rónay–Csuri 8
  8. Zsótér–Eigel 1

 

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top