• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Útban a bajnoki cím felé

SOLID Racing Team – Székesfehérvár Rallye 2016. 07. 29-31.

Merencsics Árpád - Szemmelroth Anetta, Suzuki Swift Gti MK1

 


Rendkívül nagy melegben zajlott a hétvégi Székesfehérvár Rallye. Már pénteken a prológ alatt is ezt tapasztalhattuk. Hogy tetszett a városi tekergő?

Nagyon meleg volt, és ezt nehezen is bírtuk, folyt rólunk a víz. Tetszett a prológ, örültem hogy a belvárosban mutattuk meg az autókat a nagyközönségnek.

Jött a szombat reggel, nyitott az éjszakai gyűjtő. Míg ott álltatok a gyűjtő előtt bebocsájtásra várva, gondolkodtatok a taktikátokon?

Nem akartunk taktikázni, nem szerettem volna nézni az időket, hogy hol állunk, saját tempót szerettünk volna autózni. Ez meg is történt nap közben, meg voltam elégedve a teljesítményünkkel.

Az időket elnézve elég stabil eredményeket hoztatok. Mint a Suzuki, mint Ti ketten hoztátok a maximumot?

Igen, a verseny végén átnéztük az időket, és pozitívan tapasztaltuk, hogy közel azonos időket sikerült autózni. Picit mindig sikerült javítani az azonos gyorsaságikon. A Suzuki nagyon jól bírta, egy szisszenése nem volt. Szervizben is csak átnézni kellett. A szervízcsapatunk is rendben volt, nagyon ügyes munkát végeztek a fiúk! A magunk teljesítményével is meg vagyunk elégedve, hiszen hiba nélkül teljesítettük az egész napot.

A verseny előtt azt mondtad, hogy a technikás részek fognak kedvezni Nektek, nem a hosszú egyenesek. Az eredményekből viszont az látszik, hogy a szakaszon elért eredményetek független volt a gyorsasági típusától.

Igen, és még mindig ezt vallom. A második csákberényi gyorsasági etap lett, pedig jó lett volna megnézni, hogy mi a kettő között a különbség. A hosszú gyors azért tetszett még, mert változatos volt. A rövid gyorsok is tetszettek, megtaláltuk a tempónkat.

A verseny előtt nem akartál jóslatokba bocsátkozni. Kielégítő a hétvégén elért eredményetek?

 

Abszolút! Nem is sikerülhetett volna jobban. Nagyon jó hangulat uralkodott az autóban és a szervizben is egyaránt. Így hogy sikerült nyernünk a hétvégén, azt hiszem, hogy egy nagyon nagy lépést tettünk előre a bajnoki cím felé.



Nem sokat tudtok pihenni, már le is adtad a nevezésed a Baranya Kupára.

 

Igen, a hét végén már Baranya Kupa, amire már meg is kezdtük a felkészülést. Az autó már az emelőn van szétszedve, átnézünk mindent ami sérülhetett, fékcsere, egy kis finomhangolás, és várjuk a szinte hazai pályákat Pécs környékén.




Partnereinknek köszönjük az együttműködést:  Büttner & Co, Komplex, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Somogy Lift Kft., Agrivál Kft., Bionvell, MOST Médiacsoport, RádióMost, Zsirai Pincészet, Evolution Consulting Kft., Innovitas Nonprofit Kft.; Laurus-Consulting Kft. - Cortesia Group, Ecoffice Technology Kft. - Sigillanda, Scan Union International Kft. - Release, ExcelIT Kft.; Avanzo Trade Kft. - The Body Shop, Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft., Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft.; Dokutech Center Kft.

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top