• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Felpörögtek az események

KLAUS Motorsport

Klausz Kristóf – Kecskeméti Balázs, Opel Adam R2 – Baranya Kupa 2016, 2016. augusztus 12-14.

Klausz Kristóf – Nyírfás Julianna, Peugeot 208 R2 – Barum Czech Rally Zlín 2016, 2016. augusztus 26-28.Miután július 26-án megtudta, hogy felvételt nyert az egyetemre, felszabadultan állt rajthoz a soron következő futamokon Klausz Kristóf. Augusztusban két megmérettetés is várt a fiatal pilótára: a 12-14-ei hétvégén a Baranya Kupán, a 26-28-ain pedig a Barum Rallyn szerepelt. Míg az előbbin Kecskeméti Balázs, addig az utóbbin Nyírfás Julianna segédkezett az anyósülésből.

Épp a műhelyben voltam, amikor megkaptam az értesítést, hogy felvettek az első helyre, amit továbbtanulásra megjelöltem - mesélte Klausz Kristóf. Nagyon boldog voltam, és ezek után már tényleg gondmentesen készülhettem az augusztusi futamainkra.

A Baranya Kupán ez úttal, a jól megszokott Peugeot helyett, egy Opel Adam R2-essel gyűjtötte a kilométert a Klausz-Kecskeméti kettős. „Az EB futamain korábban is kinéztük már ezt a kocsit, mert a legújabb Ford és a Peugeot 208 mellett az Adam R2-es az, amivel a kategóriánk élmezőnyében lehet autózni. Kíváncsiak voltunk rá, mennyiben lehet más, mint a versenygépünk, ezért döntöttünk úgy, hogy a komlói futamon leteszteljük. Könnyen és gyorsan hozzá tudtunk szokni az Opelhez, így nagyon jó hangulatban és hibamentesen teljesítettük a futamot. Igazán nagy különbséget nem fedeztünk fel a két kocsi között, ugyanolyan időeredményt lehet teljesíteni mindkettővel. A hangsúly inkább azon van, hogy gyári-e az autó, vagy sem. Az Opel Motorsportos versenyzők valószínűleg ennek a támogatásnak tudhatják be a még ennél is jobb eredményeiket.

A navigátor, Kecskeméti Balázs számára hazai pálya volt a Baranya Kupa, de pilótája is már igen otthonosan érezte magát a Mecsek környéki pályákon. A páros végül a 4. géposztály első helyezettjeként zárta a komlói futamot.

Az országhatárokon belüli küzdelmek után határokon túlra, egészen pontosan Csehországba látogatott a csapat. Az Európa Bajnokság soron következő fordulóját, a Barum Rallyt augusztus 26-28-án rendezték meg, ahol a junior kategóriában Kristóf is érdekelt volt. A korábbi EB futamokhoz hasonlóan, itt is Nyírfás Julianna diktálta az itinert a Peugeot-ban. „Igazán tétje nem volt számunkra ennek a versenynek, csak magunkkal szemben állítottunk fel elvárásokat. Szerettünk volna a kategóriánk elejében autózni, tartani a lépést a többiekkel. Most azonban nagyon elég balszerencsésen alakultak az események…” A pénteki első gyorsaságit még rendben teljesítették Kristófék, ám a másnap reggeli kezdéskor, egy visszafordítónál kitört az egyik kerékcsavar és vele együtt a kerék is. A kettősnek így hamar véget ért az igazi versenyzés.

Igaz, a szerviz orvosolni tudta a problémát, és vasárnap szuperrallyval folytathatták az autózást, de a technika ördöge akkor sem hagyta békén a Peugeot-t. „Sajnos a vasárnap is hamar ki kellett szállnunk a mezőnyből. Egy ugratót túl nagy sebességgel vállaltunk be, így földre érkezéskor a kocsit megdobta az aszfalt, és az út mentén, egy fatuskóval ütköztünk. Ennek következtében el is törött a felnink, de ezt a gondot még mi magunk is tudtuk orvosolni egy kerékcserével. A folytatásban azonban újabb technikai problémák jöttek elő, főleg a komputerhez kapcsolódóan, ezért végül nem tudtuk befejezni a derbit. Nagyon csalódott voltam, és vagyok még most is, hiszen ez volt a negyedik Barum Rallynk, de eddig még egyiket sem tudtuk a célban befejezni.

A cseh balszerencse után Kristóf bizakodó a Kassa Rallyet illetően, aminek már komoly tétje is számára. „A magyar bajnokság pontvadászata mellett szeretném majd felvenni a versenyt a szlovákokkal szemben is. A Kassa Rallye ráadásul a CEZ értékelésbe is beleszámít, ezért a magyar bajnoki mellett ebben is jó lenne minél több pontot szerezni, hogy a 2WD bajnoki címéről való álmunk, tervünk valósággá is válhasson az év végén.

 

Sajtófőnök: Horváth Judit

Tel.: 30/533-9099

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Facebook Oldal

Partnerek

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc@pirirc.hu

Tetszik? Töltsd le!

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2017. augusztus 08., kedd

    Kazár Miklós: pihenés és felkészülés a nyári forróságban Az augusztus végén induló idei quad bajnoki szezonban is rajthoz áll a Pro Racers versenyzője, míg a rallye-ban igencsak motiváltan várja a szeptember eleji Budapest Rallye-t Túl van már a…
  • 2017. július 17., hétfő

    Előbb-utóbb csak mellénk szegődik a szerencse Előbb-utóbb csak mellénk szegődik a szerencse A Veszprém Ralin csak egy gyorsot tudott teljesíteni Kurtos Róbert és Szegedi Máté a Mitsubishivel, mert a harmadik motor is bedobta a törülközőt. Részt…
  • 2017. július 17., hétfő

    Erőnkön felül teljesítettünk Veszprém Rallye 2017-beszámoló A tradicionális Veszprém Rallye minden évben komoly kihívást jelent a hazai rali mezőny tagjainak. A pályák nehézsége, a nyári meleg és az olykor murvát áztató esőzés mind…

Médiapartnerek

RW.jpgamc.pngcsapassunk.jpgdrifted.pngdrifting.jpgfelelemnelkul_200x100.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpglepold.jpgmgr.jpgpasi.jpgrallyfotok.pngrc.jpgrvo.jpgsimfans.jpgskinc.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top