• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Világbajnok cipőjében

R8: World RX of Canada
Grand Prix de Trois-Rivieres, Quebec, Kanada
2017. augusztus 4-6.

 

 

Kanadában rendezték a FIA World Rallycross Championship, vagyis a Rallycross világbajnokság aktuális futamát. Lukács „Csucsu” Kornél számára a hosszú repülőút azt hozta, ami a gyakori utazókkal előbb-utóbb megtörténik: elkeveredett a tűzálló versenyruházatát és sisakját is tartalmazó csomagja.

Ezen felszerelések nélkül nem lehet rajthoz állni, sőt, a versenyt megelőző technikai ellenőrzésen is be kell mutatni őket. Így egy pillanatra úgy tűnt, hogy hiába hajózott a versenyautó három héten keresztül az amerikai kontinensre. Szerencsére azonban Manfred Stohl, egykori „N” csoportos világbajnok felajánlotta saját overállját és kiegészítőit, így ez a probléma is megoldódott. Stohl más autómárkákat követően Mitsubishivel szerezte világbajnoki címét, ahogy korábban Lukács Kornél is versenyzett ilyen típusú autóval.

A felszerelés pótlása azonban nem az egyetlen probléma volt ezen a versenyhétvégén. Pénteken a város folyópartján vonultatták fel a 600 lóerő körüli autókat, hogy a nézők testközelből is megismerhessék őket. A magyar rajongók itt is bizonyítottak: parkoló autójukra borított piros-fehér-zöld zászlóval köszöntötték Csucsu-t.

A szombati nap során a víz volt az úr: a heves esőzések miatt egy-egy szervízsátor alatt arasznyi víz állt, de a területen még az áramot is le kellett kapcsolni emiatt. Így az aznapra eső edzőkörök többségében haszontalannak bizonyultak – a bokáig érő vízben álló pálya nem volt alkalmas versenyzésre.

Később az elődöntők során a pálya folyamatosan száradt és javult. Ám még vasárnap is az egész mezőnyre jellemzők voltak az apróbb koccanások, ütközések. Ebből Kornélnak is kijutott, az összesen négy kvalifikációs futama után a csapat folyamatosan javítgatta a szerzett sérüléseket a Kia Rio Supercar-on. Míg végül egy ilyen ütközésből kifolyólag kapott defekt után autója megpördült, és ez megpecsételte az 5 körből álló minősítő futam eredményét.

A kanadai Quebec tartományban, Trois-Rivieres városában rendezett világbajnoki futam ismét megmutatta, hogy a Rallyecrossban mindig a legváratlanabb eseményeket kell tudni megoldani.

A következő világbajnoki futam Franciaországban, Bretagne-ban lesz, szeptember 1-én.

 

 




Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top