Nyomtatás
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése

Felsőnyárádon újra győzött Tim Gábor!

Akik figyelemmel követik Tim Gábor pályafutását, tudhatják, hogy miután több márkakupában is bajnok lett, ideiglenesen felhagyott a pályaversenyzéssel és a rallye versenyek felé vette az irányt.

 

Timár Tamás barátjával és navigátorral jól kezdték az évet, több összetett és kategória győzelemmel. Majd jöttek a nehezebb versenyek, és persze néhány balszerencsés műszaki hiba.

De a páros, az idei kilencedik versenyen újra magára talált, és a saját építésű, 1992-es Nissan Sunny GTi is kitűnően vizsgázott.

Tim Gábor a Felsőnyárád - Sajókaza közti Rallye versenyt a második helyen kezdte, majd a hat szakaszból álló futamon folyamatosan javított idején, és végül átvette a vezetést. A hatodik gyorsasági után győztesként szállhatott ki az autóból, hisz megnyerte az abszolút és kategória értékelést is.

"Mivel 10 verseny értékelnek egy szezonban, volt néhány olyan helyszín, ahova el kellett menünk, pedig tudtuk, hogy az autónk ott nem lesz jó. Én a pályaversenyzésből jövök, nekem a simább aszfaltú versenyek fekszenek. Ezek főként északon vannak, a déli régióban sokkal dobálósabbak a pályák. Az ilyen dobálós pályákon a Sunny borzalmasan ideges, illetve még én is tapasztalatlan vagyok. Ebben még jelentősen fejlődnünk kell, mind technikailag, mind vezetési képességekben. De ha minden kedvez, mint ahogy az a mostani hétvégén is volt, akkor nagyon ütőképesek vagyunk. Már a pályafelíráskor tudtuk, ez a mi pályánk lesz, és ez beigazolódott. Sikerült újra nyerni, és ez nagy önbizalmat ad az utolsó versenyünkre!" - összegezte Tim a verseny után.