• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Megviccelte őket az eső

A Parasznya-Lyukóbánya futam Kurtos Robi és Azari Viktor számára igencsak kalandosra sikerült. A srácok nem készültek az esőre, ezért a slick gumiknak köszönhetően többet autóztak az út szélén, mint rajta.

 

Megint csak a kalandozásból állt számotokra a verseny?

- Igen. Nem készültünk fel kellően az őszi időjárásra, mert ugye milyen jó idő volt az előtte lévő napokon, és hát aznap meg ömlött az eső. Persze, hogy szép kerek legyen a sztori, gumink természetesen nem volt, minek az. Megvágtuk a slickeket, de hát azzal meg többet mentünk az út szélén, mint rajta. Kétszer is beestünk. Egyszer a kitérőben, aztán pedig az S kanyarban. Aztán már nem is akartam kockáztatni, ezért úgy döntöttem, amikor lejöttünk az elsőről, hogy csak akkor megyünk tovább, ha eláll az eső és kicsit szárad a pálya. De mire ránk került volna a sor, addigra ismét rázendített, és csak esett és esett.

 

Hány szakaszt sikerült teljesíteni?

- Hat gyors helyett csak négy volt megtartva, és mi abból is csak kettőn mentünk. A verseny végét attól függetlenül megvártuk, mert a szervizes srácok akkor már megnézték a versenyt, és a finom kaja is oda volt már rakva. Szépen komótosan megkajáltunk, aztán elkezdtünk csomagolni. Amikor már pakoltunk, akkor történt a baleset. Sajnáljuk a srácokat, és jobbulást kívánunk nekik.  

 

A kocsival amúgy minden rendben lett volna, ha van megfelelő gumitok?

- Nem egészen. Nagyon gyenge volt a kocsi, ezért újra kell megint programozni. Elvileg jövőhéten erre sort is tudunk majd keríteni, és akkor ez is megoldódik. Így még a következő versenyünk előtt azért kicsit rendbe kell rakni a verdát, mert itt-ott azért odaért. És nem mindenhol csak a gaz súrolta. „De én egy rendes ember vagyok, csinálok mindenkinek munkát, mert valamiből meg kell élnie a kasztnisnak, a festőnek, meg a dekorosnak is” – mondja Robi nevetve.

 

Október közepén irány a Mecsek Rali?

- Igen, az a soron lévő verseny, amin szeretnénk ott lenni, mert végre van versenykiírás is. Valamint annak is örülünk, hogy úgy néz ki, lesz még utána is egy futam a Budapest Rali helyett, mégpedig Egerben. Igaz novemberben már bármilyen idő lehet, de szerintem hozzám hasonlóan sokan szeretik az egri pályákat. De előbb a Mecsek Ralira kell majd ezerrel koncentrálni, és időben felkészíteni a kocsit. Legalább még most kiderült ezen a teszt futamon, hogy kicsit lomha lett az autó, és így tudjuk még korrigálni a hibákat.

 

Reklámpartnerünk:

East Motorsport; Foam-System Kft. - Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.; Len-Véd Kft.; Alpha Machine Kft.; Jancsika; Certa Kft.; ZÉG Kft.; Alu Casting Support Kft.; Orbitex Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top