• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Hasznos hétvége a szezonzáró előtt!

Gobaldaru Borsodbóta-Sáta Rally Sprint-beszámoló

 

Két héttel az ózdi futam előtt a Gobaldaru Rally Sprint jó lehetőséget biztosított a felkészülésre, hiszen a Sáta és környéki útszakaszok jellege megegyezik a szezonzáróéval. A kategória bajnoki cím megszerzése után Balogh Jani és Holczer Dani új motivációt talált magának az utolsó felvonásra, így ők is éltek az éles teszt lehetőségével és rajthoz álltak, hogy versenykörülmények között szerezzenek újabb tapasztalatokat az éles pontvadászat előtt.

 

 

Balogh Jani: Nyitott a meccs a Mecsek Rallye után és gőzerővel készülünk az Ózd Rallye-ra. Egy nagyon jó lehetőség adódott, hogy el tudtunk indulni a Borsodbóta és Sáta között megrendezett MARB futamon. Talaj szempontjából nagyon hasonló volt ez a szakasz, hiszen a környéken fog lezajlani a szezonzáró is. Késő őszi időjárás fogadott bennünket, aminek köszönhetően sok tapasztalatra tettünk szert.”

Az időjárás nem fogadta kegyeibe az indulókat és a meglehetősen nagy számban kilátogató fanatikus nézőket. Egész nap eső áztatta a pályát és biztosította a csúszós útfelületet ezzel feladva  mindenkinek a leckét.

Balogh Jani: „Áthangoltuk az autót és egy teljesen más irányba mentünk el annak reményében, hogy gyorsulni tudunk. Valamivel szerencsésebb lett volna, ha mindezt száraz, vagy legalább változatos körülmények között van lehetőségünk kipróbálni, nem pedig vízen. Ennek ellenére működött a dolog, jól mentünk vele és egészen lendületesen autóztunk, ezért azt a következtetést vontuk le, hogy optimális úton jártunk a beállítások tekintetében. Mivel hasonló őszi körülményekre számítunk az ózdi hétvégén is, a mostani tapasztalatokat át fogjuk tudni ültetni az egy hét múlva esedékes futamra.”

Végül az előre kiírt négy kör helyett hármat sikerült megrendezni, de ennek ellenére és a hosszú pályának köszönhetően sok kilométert teljesítettek a párosok.

Balogh Jani: „Három kört sikerült teljesítenünk a rally sprintektől kissé szokatlanul hosszú gyorsasági szakaszon. A nehéz körülményekből adódóan a pálya nagy feladatnak bizonyult a MARB-os mezőnynek, így kalandokban nem volt hiány. Ennek annyi volt a hátulütője, hogy így elég sokat kellett várnunk. Ha ettől eltekintünk az autóban töltött pillanatokat hasznosnak ítéljük, nagyon örültünk, hogy szinte alig hűlt ki az ülés a Mecsek Rallye után és újra helyet tudtunk foglalni benne és érdemi munkával tudtuk eltölteni ezt a vasárnapi napot.”

Utoljára frissítve: 2016. október 22., szombat 05:52

Facebook Oldal

Partnerek

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc@pirirc.hu

Tetszik? Töltsd le!

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2017. szeptember 09., szombat

    Kazár Miklós: arccal a Mecsek Rallye felé! Egy második hellyel kezdte meg a szereplését az idei quad bajnoki szezonban a Pro Racers versenyzője Túl van az idei quad bajnoki szezonnyitón Kazár Miklós, aki a 450+ kategóriában egy…
  • 2017. szeptember 03., vasárnap

    Sajnáljuk, hogy elmarad a Budapest Rallye A hatósági engedéllyel kapcsolatban kialakult helyzet miatt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség döntött arról, hogy a 2017. szeptember 1-2-re tervezett Budapest Rallye lemondásra kerül. Az elmaradt futam pótlásáról az MNASZ…
  • 2017. augusztus 08., kedd

    Kazár Miklós: pihenés és felkészülés a nyári forróságban Az augusztus végén induló idei quad bajnoki szezonban is rajthoz áll a Pro Racers versenyzője, míg a rallye-ban igencsak motiváltan várja a szeptember eleji Budapest Rallye-t Túl van már a…

Médiapartnerek

RW.jpgamc.pngcsapassunk.jpgdrifted.pngdrifting.jpgfelelemnelkul_200x100.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpglepold.jpgmgr.jpgpasi.jpgrallyfotok.pngrc.jpgrvo.jpgsimfans.jpgskinc.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top