• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Dobogó, de mégsem az igazi

A vegyes érzelmeket és emlékeket magában hordozó szakasz Zabar – Domaháza, egy felejthető versennyé alakult a Speed Rally Team versenyzőpárosa, Farkas Roland és Kovács Tibi számára. Kíváncsisággal indultak a hétvégének, reménykedve az újabb pozitív tapasztalatokban, de sajnos ez csak részben valósult meg. Kategóriában és Lada kupában is 3. helyezést értek el, de nem olyan küzdelmesen, ahogy azt elvárták volna maguktól, az esős időről már nem is beszélve.

 

 

Hogy éreztétek magatokat hétvégén?

Sziasztok, nem mondanám első sorban, hogy olyan túl jól. Sajna a lehetőségeink nem igazán tették lehetővé, azt, hogy a saját tempónkat tudjuk autózni. Megfelelő gumi hiányában, kissé szenvedés volt a küszködéssel. Azokkal a száraz időre való gumikkal vicsorítottunk, amikkel egy hónappal ezelőtt Cereden mentünk viszonylag jó időket. Ezek nem voltak idevalóak, de mivel nem volt más, ezzel kellett versenyezni. Ennek ellenére azt gondolom, hogy az abszolút 8. helyezés (ami némi szerencsének is köszönhető) nem rossz eredmény.

Milyen volt a szombati prológ?

Alaphelyzetben szeretem a prológokat, ezzel csak annyi volt a baj, hogy indokolatlanul későn kezdődött, és lassan haladt - bár ezt kicsivel később a rendezők is felismerték és változtattak a lebonyolításon. Amúgy tetszett, jól esik mindig egy kis tét nélküli csúszkálás.

Hogy viseltétek az esős időt?

Nem mondanám, hogy nehezen, nincs bajom az esővel általában. Leszámítva a néha végtelennek tűnő várakozást a rajtváróban, ahol eléggé kényelmetlen az eső, illetve ha gyorsan kell(ene) menni megfelelő gumik nélkül..:-)

Ahogy említetted, ezen a szakaszon már kaptatok hideget, meleget, jól sejtem, hogy most a pozitív felé lendült a mérleg?

Az a helyzet, hogy ez a hétvége semlegesnek mondható, az a mérleg most nem dőlt semerre. A minimális gumitesztet leszámítva, mert nekünk ez szinte csak az volt, nem okozott felejthetetlen élményeket.

Folytatás a soron következő MARB futam lesz?

Igen, ahogy mondod, május végén Lyukóbánya – Parasznya szakaszon lesz a következő forduló, illetve addig még lehet, hogy ellátogatunk Tótkomlósra egy kis városi dzsemborira is, ami viszont mindig élményekben és emlékezetes pillanatokban gazdag esemény.

Köszönöm a riportot és további jó versenyzést!

Partnerünk: This Point Informatikai Kft.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top