• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Sportbíróink kimagasló FIA elismerése

Tisztelt Sporttársaim!  
 
A Hungaroringen megrendezett 30. Magyar Nagydíjat követően kitüntetésre terjesztettem fel az FIA felé sportbírói csapatunkat. FIA figyelmébe ajánlottam azt az egyedülálló bírói teljesítményt, ami jogosulttá teheti a sportbíróinkat egy kimagasló elismerésre.
 

Büszkén tájékoztatlak Titeket egy megtisztelő és örömteli hírről, miszerint az önkéntes és hivatalos személyek munkáját felügyelő és értékelő FIA bizottság, az

Awards Committee of the Volunteers and Officials Commission,

a Hungaroringen dolgozó pályabírókat

 BEST TEAM OF OFFICIALS OF THE SEASON,

 magyarul a

 2015. év legjobb pályabíró csapata

 kitüntetésben részesíti.

 Hosszú évek munkáját ismerte el az FIA.

 

Az indoklásban a pályabíró sporttársak rendszeresen végzett magas szintű munkáját emelték ki.

 Az MNASZ sportbírók 1986 óta dolgoznak a Hungaroringen. Képzésüket az MNASZ Sportbírói Bizottsága végzi. A 300 fős csapat évente közel 50 eseményen vesz részt. Ezen események sorában a F1, WTCC, ETRC és Ferrari Challenge sorozat magyarországi futamai kiemelt kategóriába tartozó versenyek. A magas szintű szakmai tudást és megbízható feladat ellátást az FIA mellett más, a világ több országából érkezett felkérések is elismerik.

Így kerülhetett sor az FIA GT sorozat Bakui, a Red Bull Ringen a DTM futamon, a Le-Mansi és Abu-Dhabi versenypályákon történő alkalmazásra.

A tevékenység elismerése nem maradt el a versenyzők részéről sem, akik szinte minden Hungaroringi esemény után elmondják, hogy a Hungaroring egy olyan versenypálya, ahol ők a legnagyobb biztonságban érzik magukat, mert a pályabírók láthatóan mindig az eseményekkel együtt ténykedve a biztonságot közvetítik feléjük.

Kiemelendő, hogy ez naponta 10-12 órás, rendkívüli koncentrációt igénylő munka, olyan környezetben, ahol a versenyzők több mint 300 km/h sebességgel száguldanak.

 Megtisztelő Charlie Whiting F1 Race Director véleménye is, mely szerint a Hungaroringi pályabírók tevékenysége, kiemelve a race controllal történő kommunikációjukat, első osztályú, egyedülálló és követendő példa.

 Az MNASZ vezetése nevében megköszönöm a Hungaroring együttműködését, támogatását.

 A harminc év közös munkájának eredménye szakembereink - az autósportban elérhető - legmagasabb szintű elismerése.

 A díjat, melyet az FIA postáz részünkre, személyesen fogom átadni az évadnyitó sportbírói értekezleten.

 Gratulálok a kitüntetett csapatnak és további sikereket kívánok az autósportban.

 

Oláh Gyárfás

MNASZ elnök

 

Forrás: MNASZ

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top