• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Znamecz Ádám és a Smoke & Charm 5.ODT

Smoke & Charm 5.ODT lesz április elsején a kiskunlacházi repülőtéren. Znamecz Ádám szervezőt kérdem a rendezvény előtt.

Kedves Ádám megosztanád a portál olvasókkal, hogy akik kilátogatnak a rendezvényre mit is láthatnak „Smoke & Charm 5.ODT” néven? Mióta is foglalkoztok ilyen jellegű találkozókkal?
- 2013 nyarán indult az oldal és 2014-ben csináltuk az első találkozónkat a Fritzen Festtel közösen tavasszal Tökölön. Ide sikerült pár száz autót elsőre kihozni, amit kezdeti szárnypróbálgatáshoz mérve sikeresnek könyveltem el. A második találkozó szintén 2014-ben került megrendezésre  Velencén a DrótSzamár kempingben. Itt már látványosan több látogatót sikerült elcsalnunk és külön öröm volt számomra az, hogy szlovákiából, romániából és más szomszédos országokból is jöttek “csapatok” csak ezért a 2 napos kis találkozóért a tó mellett.

A rendezvényre ellátogatók láthatják az ország legszebb és legerősebb dieseleit márkától függetlenül. Találkozóinkon igyekszünk a diesel motorsportot is bemutatni, hazai építésekkel. A club és a találkozók lényege, hogy szemléltessük, mit lehet kihozni egy hétköznapi ember pénztárcájához elérhető árban lévő utcai diesel autóból. Aki el jön, részt vehet a szokásos autós találkozós programokon (felni kitartó verseny, szépségversenyek, kipufogó és hifi hangnyomás mérések stb). Illetve ezeken túl igyekszünk mindent megtenni a showért. Így kapott helyet a “kormoló verseny” is a programjaink között. Ez látványos és akadnak olyan diesel fanatikusok, akiknek ez tetszik így az Ő “igényeiket” is igyekszünk kiszolgálni. Bár a diesel tuning és a Smoke & Charm nem a koromról szól eredetileg bármennyire is ezt sugallják a sztereotípiák. Smoke & Charm lényege utcai dieselek esetén, hogy sármosan kormoljon az autó, tehát éppen hogy csak pamacsoljon. Míg a versenysportban nyilván az idő a lényeg és nem a korom mennyisége. Ezzel egyidejűleg zajlanak az OB-k a DragRacing sátránál.

Tehát gumifüstben, koromban és adrenalinban gazdag rendezvényen vehetnek részt a látogatók. Immár ötödször!

Kik is vehetnek részt ezen a rendezvényen, és milyen autóval?
- A rendezvényen bárki részt vehet és bármilyen autóval. Márkától és üzemanyagtól függetlenül. Értelemszerűen a diesel járműveken lesz a hangsúly, akár még kamionnal is jöhetnek a látogatók! 


Mint láttam a tavaly decemberi adomány gyűjtésetek Egerben nagy sikert aratott. Terveztek még a közeljövőben?
- Igen, tervezünk mindenképpen, hamarosan be is fogom jelenteni a helyet és az időpontot. Úgy gondolom, hogy ezt az erőt, amivel a club bír muszáj jó dologra felhasználni, ha arról van szó, hogy összekovácsoljuk a bandát valami jó érdekében. Tavaly decemberben mínusz kettő fokban 300 autó és közel 600 ember érkezett meg a parkolóba és hozott adományokat az egri gyermekotthon és a heves megyei árvák számára. Több száz 1-18 éves árva gyermeknek tettük boldogabbá a Karácsonyát. Továbbra is szeretném az árvákat támogatni, úgy vélem az ember nem tehet arról, hogy hova születik mégis a mai világban sokan ebbe nem gondolnak bele és úgy is állnak másokhoz.  

Találkozzunk Smoke & Charm 5.ODT tagjaival április elsején kiskunlacházán!

- Hajósi Miklós -

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top