• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Verstappené az utolsó maláj győzelem

Malajziai Forma-1-es Nagydíj, Szepang

versenyriport

  1. október 1.

 

 

Sorozatos balszerencséi után a 19., utolsó Maláj Nagydíjat a 20. születésnapját ünneplő Max Verstappen nyerte meg vasárnap a szepangi pályán. Az első rajtkockából induló Lewis Hamilton végül második lett, s tovább növelte előnyét az egyéni ponttáblán. Legnagyobb riválisa, Sebastian Vettel csak az utolsó rajthelyről vághatott neki a futamnak, de így is a negyedik helyre hozta célba a Ferrarit. A dobogó utolsó fokára Daniel Ricciardo állhatott fel, így teljes lehet a Red Bull öröme.

 

Azt gondolom, hogy az autó jól ment, láttam, hogy Lewis küszködik egy kicsit az autó húzásával…..Neki több veszítenivalója van a világbajnokság kapcsán. Innen kezdve már a saját tempómban haladtam, a saját versenyemet futottam. Ez egy nagyon nehéz verseny, s hihetetlen, hogy megnyertem.” – szögezte le Verstappen.

 

Ezen a hétvégén mindenki Mercedes-Ferrari csatát várt, de azért ott lógott a levegőben a Red Bull esélyessége is. Az energiaitalos csapat végül be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen mindkét pilótája dobogóra állt, s 2016 után ismét egy Red Bull pilóta állhatott fel Malajziában a dobogó legtetejére. A fiatal hollandnak egyébként ez volt pályafutása második győzelme azután, hogy mindjárt bemutatkozó versenyén a Red Bullnál nyert tavaly Barcelonában.


Fotó: Amber PR

Verstappen ellopta a showt az eddig rivaldafényben lévő pilótáktól. Hamar kielőzve Hamiltont az élre állt, s onnan már nem lehetett letaszítani. A Mercedes britje küszködött a tempójával, miközben a hátulról rajtoló Vettel hatalmas munkával ledolgozta hátrányát és egyre feljebb került a mezőnyben. A német pilóta jelenleg 34 ponttal lemaradva áll Hamilton mögött az egyéni ponttábla második helyén, miközben öt verseny van még hátra. Ráadásul várhatóan még sebességváltó cserét is kell majd végrehajtani a kocsiján alig egy héttel a következő futam előtt, mivel a levezető körben Lance Stroll Williams-ével összeütközött. Vettel jobb hátsó kereke a motorborításon végezte, ami talán egy nagy elbambulás szükségtelen eredménye volt. Pascal Wehrlein Sauberjén fuvarozta be a bokszutcába honfitársát.

 

Kimi Raikkönen ismét nem fejezte be a versenyt, zsinórba már másodszor. Ezúttal egy motorprobléma miatt még elrajtolni sem tudott a Ferrari finnje. Bár a garázsba visszatolták a Ferrarit, de a problémát nem tudták a szerelők orvosolni, így Raikkönen, aki első Forma-1-es győzelmét itt aratta a McLarennel 2003-ban, kénytelen volt ilyen csúfos módon búcsút inteni a szepangi pályának.

 

Valtteri Bottas egy nem túl sikeres versenyen van túl. Bár nagyon jól rajtolt, végül csak az ötödik helyen ért célba. Őt Sergio Perez követte a hatodikon, miután hősiesen tartotta magát betegen is ilyen rettentő nehéz párás körülmények között.

 

Dicséretes volt Stoffel Vandoorne teljesítménye, aki behozta a McLarent a hetedik helyre, miközben Fernando Alonso csak 11. lett. Nyolcadikként és kilencedikként a Williams pilótái, Lance Stroll és Felipe Massa értek célba. Ezek a pontok fontosak a brit csapat számára, hiszen a pontversenyben a Toro Rosso és a Renault a nyakán vannak.


Fotó: Amber PR

Esteban Oconé az utolsó pont a tizedik hellyel, pedig nem indult egyszerűen a verseny számára. A francia még a rajtnál beszorult Perez és Massa autója közé, s mikor autója összeért a Williams-szel, defektet kapott. Ezután összeszedte magát és nagyszerű teljesítménnyel bevitte a Force Indiát az első tíz közé.

 

Kimi Raikkönen mellett Carlos Sainz nem tudott célba érni. A spanyol pilóta autójának motormeghibásodása miatt volt kénytelen kiállni.

 

A mezőny marad Ázsiában, de máris utazik a következő futam helyszínére, a felkelő nap országába. Alig egy hét múlva (2017. október 8.) Japánban mérkőznek meg ugyanis egymással a Forma-1-es pilóták. 2016-ban Nico Rosberg nyert, s a mostani nyertes Max Verstappen lett a második. Szomorú évforduló következik, három évvel ezelőtt ezen a futamon szenvedett súlyos sérülést Jules Bianchi, s végül 2015. július 17.-én távozott végleg az égi versenypályákra.



2017-es Malajziai Forma-1-es Nagydíj eredménye

 

  1. Max Verstappen Red Bull            1:30:01.290
  2. Lewis Hamilton Mercedes            + 12.770
  3. Daniel Ricciardo Red Bull            + 22.519
  4. Sebastian Vettel Ferrari                + 37.362
  5. Valtteri Bottas Mercedes            + 56.021
  6. Sergio Perez Force India            + 1:18.630
  7. Stoffel Vandoorne McLaren         + 1 kör
  8. Lance Stroll Williams            + 1 kör
  9. Felipe Massa Williams            + 1 kör
  10. Esteban Ocon Force India            + 1 kör
  11. Fernando Alonso McLaren         + 1 kör
  12. Kevin Magnussen Haas             + 1 kör
  13. Romain Grosjean Haas             + 1 kör
  14. Pierre Gasly Toro Rosso            + 1 kör
  15. Jolyon Palmer Renault            + 1 kör
  16. Nico Hülkenberg Renault         + 1 kör
  17. Pascal Wehrlein Sauber            + 1 kör
  18. Marcus Ericsson Sauber         + 2 kör
  19. Carlos Sainz Toro Rosso            Nem ért célba
  20. Kimi Raikkönen Ferrari                Nem ért célba

 

A világbajnokság eredménye a Malajziai Nagydíj után

Pilóták:

 

  1. Lewis Hamilton     281 pont
  2. Sebastian Vettel     247 pont
  3. Valtteri Bottas     222 pont
  4. Daniel Ricciardo     177 pont
  5. Kimi Raikkönen     138 pont
  6. Max Verstappen      93 pont

7.Sergio Perez             76 pont

  1. Esteban Ocon      57 pont
  2. Carlos Sainz      48 pont
  3. Nico Hülkenberg  34 pont

 

Konstruktőrök:

 

  1. Mercedes         503 pont
  2. Ferrari         385 pont
  3. Red Bull         270 pont
  4. Force India     133 pont
  5. Williams          65 pont
  6. Toro Rosso      52 pont
  7. Renault          42 pont
  8. Haas          37 pont
  9. McLaren          23 pont
  10. Sauber            5 pont

 

Forrás: Amber PR
Fotó: Amber PR

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top