• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Hamilton győzelmével nyílt meg a szezon második része

Belga Forma-1-es Nagydíj, Spa-Francorchamps

versenyriport

  1. augusztus 27.

 

 

A sorminta folytatódott a hétvégén Belgiumban, ahol Lewis Hamilton megszerezte a győzelmet Sebastian Vettel orra előtt. A Mercedes brit pilótája ezzel hét pontra csökkentette hátrányát az egyéni ponttáblán Vettelhez képest. Daniel Ricciardo javította a Red Bull statisztikáját. Bár Max Verstappen kiesett, a szárnyaló bika ausztrál pilótája váratlanul a bronzérmes helyre vitte célba autóját.

 

Sebastian Vettel tudta, érezte, fontos lesz ennek a hétvégének az eredménye is a végelszámolásnál, s mindent megtett annak érdekében, hogy kielőzze vetélytársát. Hamilton azonban nem hagyta magát a 200. nagydíján. Bár a Ferrari pilótája végig szoros emberfogásban tartotta a britet, mégis sikeresen az élen tartotta autóját. Kellett Hamiltonnak az első hely és az érte járó pontok, hiszen a nyári szünet előtti Magyar Nagydíjon csak a negyedik helyen ért célba.


Fotó: Amber PR

Erős hétvégéje volt ez a csapatnak. A támogatás hihetetlen volt, láttam a sok brit rajongót az egész hétvége során. Sebastian nagyszerűen küzdött, de ezért a győzelemért jöttem és meg is szereztem.” – szögezte le a dobogós interjún Lewis Hamilton.

 

A Red Bull a harmadik legjobb csapatként fut idén, pedig sokat vártak tőle a téli tesztek alatt mutatott formája nyomán. Daniel Ricciardo nem is panaszkodhat, hiszen mostani dobogós helyezése idén már a hatodik. A hatalmas mosoly most is jogos volt, hiszen ezeknek a helyezéseknek köszönhetően jelenleg negyedik az egyéni ponttáblán az ausztrál kedvenc. Max Verstappen az érte kilátogató hatalmas tömegnek nem tudott maradandó teljesítményt nyújtani, erőtlen autóját a pálya szélére kormányozva távozott a versenyből.

 

A Ferrari a megszokottól eltérően ezen a versenyhétvégén (és nem a következőn, hazai pályán, Monzában) jelentette be, hogy mindkét pilótájával szerződést hosszabbított. Valószínűleg ezzel elejét vette a folyamatos kérdezősködésnek, s így nyugodtabban versenyezhettek pilótái az Ardennekben. Ennek ellenére egyikőjük sem volt elégedett. Vettel a második hely miatt, Raikkönen pedig amiatt, hogy büntetésének köszönhetően vesztette el a bronzérmes helyezést.

 

A finn 10 másodperces stop-go büntetést kapott, mivel figyelmen kívül hagyta a sárga zászló jelzését Max Verstappen kiesésekor. A fortuna elpártolt a fiatal holland tehetségtől. Mindössze 8 körrel a verseny rajtját követően a technika ördöge kifogott rajta. Érdekes, mintha a rengeteg hazai rajongója nem hozna neki szerencsét. Ausztriában is a sok odalátogató holland szurkoló előtt mondott búcsút a futamnak.

 

Valtteri Bottas sem alkotott maradandót. A finn az ötödik helyen ért célba a Mercedes volánja mögött. Nico Hülkenberg lett a középmezőny legjobb pilótája. A Renault német pilótája az idei szezonban harmadjára tudta a hatodik helyre célba kormányozni autóját. A hetedik és nyolcadik helyezés Romain Grosjeané (Haas) és Felipe Massáé (Williams) lett. Massa a magyar futamot ugyan kihagyta, de ezen a hétvégén már teljesen jól volt. A hosszú nyári szünet alatt teljesen meggyógyult.


Fotó: Amber PR

A kilencedik pontszerző helyre Esteban Ocon vitte célba a Force Indiát. Csapattársával, Sergio Perezzel még mindig nem ásták el a csatabárdot, itt is volt erőfitogtatás a két pilóta között. Szerencséjükre egyikük autójának sem lett komolyabb baja, de ideje lenne a csapatfőnöknek már rendet tennie köztük, mielőtt elfajulna a kakaskodás. Kétszer is összeakaszkodtak a pilóták, s a második alkalommal Perez jobb hátsó kereke defektet kapott, míg Ocon hátsó szárnyának egy darabja tört le. A törmelék miatt kiment a biztonsági autó a pályára. Ekkor összegyűlt a mezőny, s sokan azt gondolták, hogy Vettel utolérheti Hamiltont, s bár előbbi gyorsabb abroncsokon hajtott, mégsem tudta beérni a Mercedes világbajnokát.

 

Az első tizet Carlos Sainz zárta a Toro Rossóval. Négy pilóta nem ért célba: Perez, Alonso (McLaren), Verstappen és a sauberes Pascal Wehrlein.

 

A Forma-1-es mezőny ezúttal nem pihenhet, hiszen a hétvégén (2017. szeptember 3.) a csapatoknak máris az Olasz Nagydíjon kell rajthoz állniuk. Monza a Ferrari hazai versenye, ahol a Tifosi (a Ferrari rajongók) mindig a pirosak győzelmét várja. Mivel Belgiumban a Mercedes nyert, most reménykedhetnek a Ferrari drukkerek, hogy ezúttal az olaszoknak áll majd a zászlót. Tavaly kettős Mercedes-siker született Monzában, így a Ferrari frissen szerződtetett pilótái megmutathatják hazai közönség előtt, hazai pályán, hogy miért is volt érdemes a Ferrari-főnökségnek ismét rájuk szavaznia.

 

2017-es Belga Forma-1-es Nagydíj eredménye

 

  1. Lewis Hamilton Mercedes            1:24:42.820
  2. Sebastian Vettel Ferrari                + 2.358
  3. Daniel Ricciardo Red Bull            + 10.791
  4. Kimi Raikkönen Ferrari                + 14.471
  5. Valtteri Bottas Mercedes            + 16.456
  6. Nico Hülkenberg Renault            + 28.087
  7. Romain Grosjean Haas                + 31.553
  8. Felipe Massa Williams            + 36.649
  9. Esteban Ocon Force India            + 38.154
  10. Carlos Sainz Toro Rosso            + 39.447
  11. Lance Stroll Williams            + 48.999
  12. Danyiil Kvjat Toro Rosso            + 49.940
  13. Jolyon Palmer Renault            + 53.239
  14. Stoffel Vandoorne McLaren         + 57.078
  15. Kevin Magnussen Haas             + 1:07.262
  16. Marcus Ericsson Sauber         + 1:09.711
  17. Sergio Perez Force India            Nem ért célba
  18. Fernando Alonso McLaren         Nem ért célba
  19. Max Verstappen Red Bull            Nem ért célba
  20. Pascal Wehrlein Sauber            Nem ért célba

 

A világbajnokság eredménye a Magyar Nagydíj után

Pilóták:

 

  1. Sebastian Vettel     220 pont
  2. Lewis Hamilton     213 pont
  3. Valtteri Bottas     179 pont
  4. Daniel Ricciardo     132 pont
  5. Kimi Raikkönen     128 pont
  6. Max Verstappen      67 pont

7.Sergio Perez             56 pont

  1. Esteban Ocon      47 pont
  2. Carlos Sainz      36 pont
  3. Nico Hülkenberg  34 pont

 

Konstruktőrök:

 

  1. Mercedes         392 pont
  2. Ferrari         348 pont
  3. Red Bull         199 pont
  4. Force India     103 pont
  5. Williams          45 pont
  6. Toro Rosso      40 pont
  7. Haas          35 pont
  8. Renault          34 pont
  9. McLaren          11 pont
  10. Sauber            5 pont

 

(Forrás: Amber PR)

Fotó: Amber PR

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top